Podul suspendat de la Braila
Podul suspendat de la Braila. Sursa foto : CNAIR

Lucrările la podul suspendat de la Brăila avansează datorită vremii favorabile. Anunțul a fost făcut de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Ministrul Sorin Grindeanu a declarat recent că până la sfârșitul anului se va putea circula pe pod. Podul rutier suspendat peste Dunăre în zona Brăila va avea patru benzi de circulație. Valoarea totală a proiectului este de 2,5 miliarde de lei, suma cofinanțării asigurate de UE fiind de 1.69 miliarde de lei.
Realizarea podului suspendat are atât o importanță locală, deoarece realizează conexiunea între județele Brăila și Tulcea, dar și o importanță internațională. Podul va asigura conexiunea Regiunii Sud-Est cu coridorul trans-European IV și coridorul pan-European IX.

Construcția podului a demarat în 2019 cu construcția celor două turnuri

Turnurile au o înălțime de aproximativ 189 de metri, deschiderea podului fiind de circa 1.120 de metri. Podul de la Brăila va avea în total o lungime de aproape 2 kilometri.

”Lucrările avansează pe șantierul podului suspendat de la Brăila. Antreprenorul a intensificat mobilizarea pe șantier și se lucrează în ritm accelerat la montarea segmentelor de tablier. Până în acest moment, au fost aduse în șantier un număr de 56 de segmente dintr-un total de 86 fabricate. Operațiunile se desfășoară în condiții optime, datorită evoluției meteo favorabile din ultima perioadă.

De asemenea, continuă lucrările de construcție a drumurilor de legătură, fiind în curs de construcție pasajul peste calea ferată, sensurile giratorii, viaductele de acces la malurile Brăila și Jijila, stația de taxare, precum și girația de la km 8 – conexiune cu drumul de legătură Smârdan – Măcin” au comunicat reprezentanții CNAIR. Contractul pentru Podul de la Brăila a fost încheiat în 2017 cu Asocierea Astaldi (Italia) – ÎHÎ Infrastructure Systems (Japonia) pe circa 2 miliarde de lei (la valoarea de atunci, aproape 500 de milioane de euro).

Ungaria va supraimpozita multinaționalele pentru a finanța armata

Articolul precedentPrințul Charles a vizitat centrul pentru refugiaţi ucraineni de la Romexpo
Articolul următorDrulă este convins că „rotativa” guvernamentală nu va avea loc: „Marcele, nu vei prelua guvernarea la anul!”