Sursă cu caracter ilustrativ foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Mai multe cazuri de hepatită au apărut, în ultima perioadă, în Europa.

OMS a precizat că a primit până în prezent rapoarte privind cel puţin 169 de cazuri de ”hepatită acută de origine necunoscută” dintr-o serie de ţări.

Focarul afectează, cu precădere, copiii din Europa şi Statele Unite

Conform publicației Descoperă.ro care citează comunicatul emis, cazurile au fost raportate la copii cu vârste cuprinse între o lună şi 16 ani.

În plus, 17 dintre cei care s-au îmbolnăvit au avut nevoie de transplanturi de ficat. Până în acest moment, OMS nu a precizat în ce ţară a avut loc decesul.

Primele cazuri au fost înregistrate în Marea Britanie, acolo unde s-au îmbolnăvit 114 copii.

Cazurile ar putea avea legătură cu un virus asociat în mod obişnuit cu răcelile

Nu este clar, încă, dacă a existat o creştere a numărului de cazuri de hepatită sau o creştere a gradului de conştientizare a cazurilor de hepatită care apar în ritmul aşteptat, dar care nu sunt detectate”, a precizat OMS într-un comunicat.

Din punctul de vedere al experților, este posibil ca aceste cazuri să fie legate de un virus asociat în mod obişnuit cu răcelile. Totuși, cercetările sunt în curs de desfăşurare

În timp ce adenovirusul este o ipoteză posibilă, investigaţiile sunt în curs de desfăşurare, pentru agentul cauzal”, a declarat OMS.

Organizația a mai precizat că virusul a fost detectat în cel puţin 74 dintre cazuri. Cel puţin 20 dintre copii au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus.

OMS a adăugat că ţările afectate îşi intensifică supravegherea cazurilor de hepatită la copii.

Articolul precedent„Aroganța” lui Raed Arafat: „Nu merită să dau niciun punct de vedere”. Șeful DSU a fost întrebat despre procesele pe care le are pe rol. Un student la Drept i-a anulat deciziile
Articolul următorTrafic intens și o coloană de 10 kilometri la intrarea în București
Jurnalist full-time / Pesimist part-time