Foto: Descoperă.ro
Foto: Descoperă.ro

Incidentul a avut loc în Parcul Național Kruger din Africa de Sud, în data de 17 aprilie: un bărbat a fost călcat în picioare de elefanți, în timp ce încerca să scape de rangeri.

Bărbatul era însoțit de alți doi braconieri și toți trei erau urmăriți de către echipe.

Rangerii l-au văzut pe bărbatul respectiv, al cărui nume nu a fost făcut public, alături de alți doi în partea de sud a parcului. Suspectând că sunt braconieri, gardienii au încercat să-i intercepteze, chemând în ajutor serviciul de poliție aeriană sud-africană, informează publicația Descoperă.ro.

Cei trei bărbați au încercat să se salveze fugind, dar unul dintre ei a fost călcat de o turmă de elefanți, decedând la scurt timp după incident.

Braconierul a fost găsit de rangeri și se presupune că și al treilea membru al grupului a fost rănit. Echipajul a recuperat și o pușcă: dovada clară că respectivii nu vizitau parcul, ci erau braconieri.

Turma de elefanți a răzbunat braconajul

Potrivit unei declarații a oficialilor Parcurilor Naționale din Africa de Sud, bărbații au aruncat un topor și o pungă cu provizii în grabă lor de a dispărea. Unul dintre ei a fost prins cu ajutorul polițiștilor aerieni. El le-a spus că, împreună cu tovarășii lui, a dat peste o turmă de elefanți.

Deși braconajul reprezintă o amenințare serioasă pentru elefanți în unele părți ale Africii, cea mai mare parte din sutele de braconieri prinși în ultimii ani în parc au vânat rinoceri. În acest caz, gestul elefanților este văzut ca unul de solidaritate, mai arată sursa citată.

Lupta împotriva braconajului: o campanie constantă

Suntem mândri de munca în echipă și dedicarea Rangers Corp, a aviatorilor noștri și a unității K9. Este regretabil că o viață a fost pierdută inutil. Doar prin disciplină, muncă în echipă și tenacitate vom putea ajuta la stoparea braconajului rinocerilor”, a declarat Gareth Coleman, director executiv al Parcul Național Kruger.

De asemenea, Coleman a făcut apel la persoanele care locuiesc în zonă, cerându-le sprijinul pentru a găsi și alți braconieri. Acesta a precizat că există o campanie împotriva braconajului, campanie care reprezintă responsabilitatea tuturor;

Braconajul amenință multe mijloace de subzistență, distruge familiile și necesită resurse atât de necesare pentru combaterea criminalității, care ar putea fi folosite pentru crearea de locuri de muncă și dezvoltare”, a mai spus el, potrivit IFL Science.

Articolul precedentPSD, într-o continuă grevă parlamentară?
Articolul următorVal de expulzări ale diplomaților din Europa
Jurnalist full-time / Pesimist part-time