Toate indiciile în dosarul deschis în cazul amenințării Emiliei Șercan duc către ofițerul de poliție Gheorghe Adrian Bărbulescu, motiv pentru care anchetatorii au dispus ca acesta să fie cercetat sub control judiciar. Măsura este valabilă 60 de zile, perioadă în care acesta nu are voie să plece din țară și să nu se apropie sau să comunice cu anumite persoane, nu are voie să folosească sau să poarte arme. În plus, Bărbulescu trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul de urmărire penală cu privire la schimbarea locuinței, să se prezinte la I.P.J. Ilfov, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat și să comunice periodic, conform programului de supraveghere, informații relevante despre mijloacele sale de existență.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție –Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 25.04.2019, față de inculpatul BĂRBULESCU GHEORGHE ADRIAN, ofițer de poliție în cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj (prev. de art. 131 din Legea nr. 78/2000).

Actele de cercetare au fost inițiate și desfășurate de către Poliția Capitalei (DGPMB) sub supravegherea unei alte unități de parchet până la identificarea presupusului autor, după care, datorită funcției pe care acesta o deține, respectiv ofițer de poliție (persoană care exercită o funcție publică în cadrul unei instituții) dosarul a fost declinat la DNA pentru competentă soluționare.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În seara de 15 aprilie 2019, inculpatul BĂRBULESCU GHEORGHE ADRIAN, a transmis unei persoane, jurnalist de investigație – persoană vătămată, la numărul personal de telefon al acesteia, mesaje de amenințare (un mesaj tip text și cinci mesaje folosind aplicația Facebook Messenger), pentru a o constrânge să înceteze activitatea de investigare a modului în care mai multe persoane din cadrul școlii doctorale a Academiei de Poliție Al. I. Cuza au obținut titlul de doctor. Inculpatul a amenințat-o pe jurnalistă că, că în caz contrar, aceasta va suferi acte de violență și îi va fi suprimată viața”, comunică DNA.

Articolul precedentAugustin Lazăr, la încheierea mandatului: „Garanția independenței ne este dată prin lege, dar este consolidată prin competență și respectarea standardelor de etică și integritate profesională”
Articolul următorLudovic Orban acuză că PSD vrea să-l reducă la tăcere pe Klaus Iohannis în campania pentru referendum