augustin lazar pensionare

Dacă la Ministerul Justiției s-a predat astăzi ștafeta între fostul ministru și interimarul din fruntea instituției, schimbare vine și de la Ministerul Public. Augustin Lazăr a publicat un mesaj la încheierea mandatului de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în care arată că lasă în urmă o instituție „modernă, întărită, capabilă să își îndeplinească rolul constituțional, acela de a reprezenta, în activitatea judiciară, interesele generale ale societăţii și de a apăra ordinea de drept, precum şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor”.

Am avut onoarea și responsabilitatea ca, timp de trei ani, să conduc Ministerul Public, deținând cea mai înaltă funcție pe care o poate atinge un procuror de carieră. La final de mandat, gândurile mele se îndreaptă, în primul rând, către cetățeni, pentru că – în calitate de magistrat – m-am aflat în serviciul public. Cetățenilor României doresc să le transmit că am îndeplinit obiectivele pe care mi le-am asumat la preluarea mandatului de procuror general.

În mod deosebit, doresc să menționez, ca obiectiv îndeplinit, soluționarea dosarelor istorice, o restanță majoră a Ministerului Public, atât în sensul necesității stabilirii adevărului judiciar cât și ca o datorie vizând restituirea adevărului istoric. La final de mandat, gândurile mele se îndreaptă, în al doilea rând, către tânăra generație de procurori, căreia îi adresez îndemnul de a profita de numeroasele oportunități de perfecționare profesională, pentru că garanția independenței ne este dată prin lege, dar este consolidată prin competență și respectarea standardelor de etică și integritate profesională.


În încheiere, doresc să transmit opiniei publice să aibă încredere în capacitatea Ministerului Public de a-și îndeplini rolul constituțional, să aibă încredere în justiție, ca factor determinant pentru modernizarea societății românești și consolidarea statului de drept”, se arată în mesajul lui Augustin Lazăr.

Articolul precedentS-au decis întrebările pentru Referendum
Articolul următorControl judiciar pentru ofițerul de poliție care a amenințat-o pe Emilia Șercan