Antrenoarea Yulia Chernitskaya, în lacrimi, în timpul interviului pentru Ziarul de Investigații-captură video

Războiul dintre Rusia și Ucraina este în plină desfășurare. Peste 500 000 de ucrainieni s-au refugiat pe teritoriul nostru, iar teroarea este prezentă în mințile lor. Yulia Chernitskaya, antrenoare de fitness la Kiev, a vorbit, în exclusivitate, pentru Ziarul de Investigații, cum a ajuns în România și cum se desfășoară viața ei de refugiat. Menționăm că Yulia este mamă a patru copii. Este divorțată și se ocupă integral de creșterea lor.

Într-un scurt interviu în limba engleză, Yulia a făcut noi precizări cu privire la modul în care a primit 200 de lei, de la un român, la Moeciu, în timp ce alimenta mașina.

Ziarul de Investigații– Yulia, spune-mi, te rog, cum ai ajuns în România? În a câta zi de război te-ai hotărât să pleci?

Yulia Chernitskaya– Inițial, nu am vrut să plec din Ucraina. În primele 10 zile am stat acasă, dar când am văzut că atacurile se intensifică, te trezești în sunetul sirenelor, mi-a fost tot mai frică pentru copii și siguranța lor.

Am luat o decizie îndrăzneață pentru mine, de a pleca în România, o țară în care nu am fost niciodată, dar știam că oamenii de aici sunt amabili, ospitalieri. Da, mi-a fost frică, nu știam ce îmi rezervă ziua „de mâine”, pentru că nu cunosc pe nimeni aici și nici măcar nu știu limba. Dar din prima zi a vieții mele în România, pot spune cu siguranță: sunt în siguranță.

Ziarul de Investigații– Unde ești cazată acum? Din ce te întreții la acest moment?

Yulia Chernitskaya– Am fost la Moeciu, apoi la un hotel din București(n.r. Marriott. Apoi, am întâlnit oameni grijulii. M-au ajutat cu cazarea într-o casă, pentru mine și copiii mei, cu un loc de muncă. Sunt antrenor de fitness la Belaqva(n.r centru spa și fitness)

Ziarul de Investigații -Te-ai integrat? Cum ți se pare până acum?

Yulia Chernitskaya-Mi-e foarte greu psihic, plâng aproape zilnic.

Îmi doresc foarte mult să merg acasă, dar va fi foarte înfricoșător pentru copii să meargă acolo.

Ziarul de Investigații– Tu ai apărut în presa românească după ce ai postat pe conturile tale de pe rețelele de socializare, o imagine dicutabilă: ai primit 200 de lei de la un bărbat într-o benzinărie din Brașov.

Ai specificat că avea o mașină mai veche ca a ta. Am făcut și eu un scurt reserach(n.r documentare) înainte de a discuta cu tine și am văzut așa: ai poze publice provocatoare, esti influencer. Ai probleme financiare? Sau viața ta e cea de pe rețelele de socializare, unde nu pari a avea dificultăți financiare?

„Visul meu este ca autoritățile române să dea acestui om un premiu”

Yulia Chernitskaya-Eu nu am vrut deloc să iau banii acelui om! Nu am vrut să iau banii, dar a insistat și mi-a băgat în buzunar. Acum, sper că a văzut la televizor sau în mass-media recunoștința mea. Visul meu este acum următorul: ca autoritățile române să dea acestui om un premiu sau un ordin al eroului țării! el a meritat-o!

Ziarul de Investigații– I-ai luat ca pe un răspuns al generozității. Revenind la poze, acum, dacă tot le expui public, oamenii sunt curioși. Ești influencer și activezi și pe alte platforme destinate adulților?

Yulia Chernitskaya– Sunt antrenor de fitness, nu fac nimic rușinos.

Ziarul de Investigații– Urmărești evoluția războiului? Ai cunoștinte/rude care au rămas în Ucraina sau(…) mai rău, care și-au pierdut viața?

Yulia, în vremuri mai bune-sursă foto: arhivă personală Yulia Chertnitskaya

Yulia Chernitskaya– Urmăresc, da. Nu am rude victime ale războiului. Cred și mă rog să ne întoarcem acasă până la vară. Nu există iertare pentru cei care au început-o și care ne ucid civilii. dar mă voi întoarce în Ucraina și voi ajuta la construirea unui nou Kiev, a unei noi țări europene, unde toți vor fi onorați să vină în vizită.

Reprezentanții Ministerului Muncii susțin că ucrainenii care vor să muncească în România nu ocupă locurile de muncă ale românilor. Este un număr foarte mare de locuri de muncă declarate vacante, precizează autoritățile. În prezent, 3.286 de cetățeni Ucraineni au contracte de muncă în România, creșterea de la începutul crizei refugiaților fiind de câteva sute, informează Mediafax.

Articolul precedentZelenski: Rusia a pierdut până acum peste 16.000 de militari
Articolul următorFlorin Cîţu, discuţii la Washington despre includerea României în Programul Visa Waiver
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”