Ciolacu respinge acuzația implicării PSD în greva de la metrou

Aceasta reprezintă „doar o altă petardă a Coaliției”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu respinge orice acuzație a Coaliției cu privire la implicarea social democraților în greva celor de la Metrorex, greva care a creat haos într-un oraș care stă cu „sabia deasupra capului” din cauza incidenței cazurilor de infectare Covid.

„Pentru a acoperi haosul provocat de noile restricții anunțate aseară, pentru a-și acoperi lipsa de soluții, liderii Coaliției au ieșit azi, în haită, să spună că PSD e de vină! pentru protestul de la metrou.

O minciună ordinară! Ceea ce se întâmplă la metrou nu are nicio legătură cu PSD, ci reprezintă doar o altă petardă a Coaliției. Ne închid din nou în case, iau măsuri fără nicio logică, închid din nou școlile, nu au nicio soluție pentru a stopa în mod real pandemia, dar aruncă vina pe PSD! Sunteți la putere să guvernați, nu să asistați!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Liderul social democraților consideră că este doar o propagandă a celor aflați la Putere. „Terminați cu propaganda! Voi ați pus conducerea Metrorex care trebuie acum să ia măsuri! Deblocați traficul, aplicați legea în conflictul pe care voi l-ați creat și lăsați fake-news-urile menite să acopere carantinarea țării!

Mâine, după ce această diversiune se va sfârși, românii vor sta în continuare în case, nu vor avea bani, nici testare și nici vaccinare!”, a concluzionat Ciolacu.

Liderii partidelor coaliției acuză că liderul USLM, Ion Rădoi, fost parlamentar PSD, a declanșat protestul la o zi după ce Metrorex a notificat firma sindicatului care administrează spațiile comerciale din stațiile de metrou să le elibereze până în 2 aprilie.

Ministrul Transporturilor, plângere penală

De altfel, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă a anunțat că a „depus plângere penală la DNA împotriva celor responsabili pentru blocarea metroului bucureștean astăzi, pentru următoarele infracțiuni: zădărnicirea combaterii bolilor, abuz în serviciu, trafic de influență, folosirea funcției pentru favorizarea altor persoane, folosirea de către liderii sindicali a influenței și autorității în scopul obținerii de bani, bunuri și foloase necuvenite, șantaj și infracțiuni contra siguranței circulației pe căile ferate. Cerem procurorilor să identifice persoanele către care să ne îndreptăm pentru a recupera banii în instanță civilă. Prejudiciul este în curs de cuantificare”, a scris Cătălin Drulă, pe Facebook.

Totodată, acesta a precizat că acțiunea ilegală „a unui grup mafiot de a lua un oraș ostatic nu poate rămâne fără un răspuns ferm din partea autorităților și din partea justiției”.

Poliția Capitalei, despre protestul spontan care a blocat traficul la metrou: „au fost chemați polițiști de acasă”

Articolul precedentPercheziții în Hârșova: doi bărbați au fost reținuți pentru deținerea de droguri de mare risc
Articolul următorMetrorex a depus plângere la Poliție pentru încălcarea Legii 535/2004, privind prevenirea și combaterea terorismului