maria grapini pe lista psd

Cristian Preda susţine că este ilegală prezența eurodeputatului Maria Grapini pe lista PSD pentru alegerile europene şi că, prin urmare, candidatura acesteia ar trebui descalificată.

„E evident ilegal ca Grapini, membră a unei formaţiuni numite PPU, să figureze pe lista PSD pentru europene. PPU nu a încheiat vreo alianţă cu PSD şi are un membru în BEC întrucât Grapini e deputată europeană. Agramata trişează. Ar trebui descalificată”, a scris Cristian Preda pe contul său de Facebook.

Pe site-ul Parlamentului European, Maria Grapini figurează ca membră a Partidul Puterii Umaniste, formaţiune fondată de Dan Voiculescu. De altfel, din acest motiv, PPU este reprezentat în Biroul Electoral Central, în care pot avea membri doar partidele care au eurodeputaţi.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat luni lista PSD pentru europarlamentare, Rovana Plumb, Carmen Avram, Claudiu Manda, Chris Terhes, Dan Nica, Maria Grapini fiind pe primele locuri. Listele vor fi depuse marţi la Biroul Electoral Central. Dragnea a explicat prezenţa pe liste a unor persoane din afara PSD, spunând despre Carmen Avram că apără principiul dreptăţii şi că face parte dintr-o echipă de jurnalişti care a rezistat unor presiuni foarte mari, despre Chris Terhes că a avut poziţii asumate când alţii tăceau, iar despre Maria Grapini că este apreciată în PSD pentru poziţiile pe care le-a avut în Parlamentul European. Liderul PSD a apreciat că Rovana Plumb şi Natalia Intotero, aflată şi ea pe listă, nu ar trebui să mai rămână în Guvern până la alegerile din 26 mai.

Articolul precedentDragnea spune că Iohannis e disperat și e împins de la spate de păpuşari
Articolul următorCe spune preotul Chris Terhes despre prezența sa pe listele PSD pentru europarlamentare