Preotul Chris Terhes, unul dintre candidații PSD la alegerile europarlamentare, își explică prezența pe liste într-o postare pe pagina sa de Facebook. Totodată, acesta a scris și despre planurile sale. Ieri, desemnarea sa pe liste a devenit oficială, preotul aflându-se pe locul 4, clar eligibil. „Drepturile romanilor nu se discuta, ci se afirmă și se protejează! – acesta e gândul cu care am acceptat propunerea de a candida pe listele Partidului Social Democrat la alegerile europarlamentare din 2019.

De ani de zile drepturile și libertățile românilor au ajuns să fie ignorate, bagatelizate, considerate un lux. Partide politice, instituții de forță ale statului, jurnaliști, ONG-uri, intelectuali și oficiali străini au ajuns să apere structurile de forță ale statului român contra drepturilor individuale ale românilor, subminând exact fundamentul pe care s-a clădit statul unitar român. Rolul Uniunii Europene a fost exact acela de a apăra cetățeanul în raporturile cu statul, de a-i crea acestuia un climat sigur de dezvoltare și accedere la propria fericire, iar tratatele fondatoare au fost inspirate de „moștenirea culturală, religioasă și umanistă a Europei, din care s-au dezvoltat valorile universale care constituie drepturile inviolabile și inalienabile ale persoanei, precum și libertatea, democrația, egalitatea și statul de drept”. La această moștenire și aceste principii fondatoare trebuie să revenim dacă ne dorim o Românie puternică în Uniunea Europeană. Datorită birocraților de la Bruxelles, Uniunea Europeană a ajuns să fie asociată cu discursurile umilitoare la adresa statelor ce o compun. O Uniune Europeană puternică nu înseamna ștergerea identității naționale și nici renunțarea la drepturile individuale. Românii sunt egali în drepturi și libertăți cu ceilalți cetățeni europeni și toți oficialii Uniunii Europene le datoreaza românilor exact ce le datorează propriilor cetățeni din țările din care provin. Acest lucru trebuie reamintit oficialilor europeni…”, scrie candidatul PSD propus de Liviu Dragnea și votat în bloc.

Articolul precedentCristian Preda: prezența Mariei Grapini pe lista PSD, o ilegalitate
Articolul următorAvere nejustificată de peste 20 de mii de euro în cazul unui consilier local din Prahova. Despre alți 18 foști și actuali aleși locali ANI spune că au fost în stare de incompatibilitate și conflict de interese