Foto: Facebook

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat că în ședința CSAT de miercuri se va discuta despre impactul asupra țării noastre a unui posibil conflict militar în Ucraina. Totodată, oficialul e de părere că un război în est va avea consecințe asupra întregii Europe.

„Vom propune o serie de măsuri, pentru că vor fi consecințe în lanț asupra zonei. (…) Dați-mi voie să fim specifici după ce se termină CSAT”, a adăugat Dîncu.

De asemenea, ministrul Apărării a explicat faptul că Alianța Nord-Atlantică are de gând să aducă mai multe trupe și echipamente în flancul estic, dar pentru moment nu s-au stabilit termene.

Negocierile dintre Rusia și NATO continuă

„Nu se pune problema de a trimite soldați sau echipamente în Ucraina. Nici NATO nu poate să facă acest lucru. Dislocarea unor trupe se poate face doar când e amenințată o țară membră NATO și nu este cazul Ucrainei”, a mai spus Vasile Dîncu, relatează news.ro.

Totodată, ministrul a declarat că nu s-a discutat încă despre activarea rezerviștilor, ce se face în fiecare an prin rotație. De asemenea, Dîncu a dat asigurări că România va fi pregătită pentru a primi un posibil val de migranți dinspre Ucraina.

Întrebat care este cea mai mare amenințare pentru poporul român în momentul de față, pandemia, războiul sau facturile la energie, Dîncu a declarat că fiecare din „aceste zone are gradul ei de periculozitate”, dar pentru populație, cea mai mare amenințare sunt facturile la energie.

„Am vorbit despre amenințarea pentru populație, nu despre amenințările la adresa României. Populația e afectată mai mult de facturi în acest moment față de situația internațională”, a concluzionat Vasile Dîncu.

În urmă cu două zile, ministrul Apărării a declarat pentru Digi24 că țara noastră nu va intra în niciun război, dar trebuie să fie pregătită pentru consecințele unui posibil conflict de la granița Ucrainei. Mai mult, Dîncu a mai precizat că pentru Rusia, costurile financiare, în cazul unui atac, ar fi deosebit de mari.

Reamintim că astăzi, 26 ianuarie, de la ora 13.00, va avea loc ședința Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) unde se vor discuta aspecte ale situației de securitate de pe flancul estic al NATO.

Vasile Dîncu: „Nu suntem în cazul iminenţei unui conflict în care populaţia să fie implicată”

Articolul precedentDNA caută procurori în mai multe județe
Articolul următorCodrin Ștefănescu ar vrea să îi vadă mobilizați în armată pe „reziști” și pe Rareș Bogdan
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.