Sursa foto: Adevarul

Miercuri dimineață, procurorii DNA au descins în biroul primarului Mihai Chirica, aceștia solicitând o serie de documente cu privire la modul în care a fost intabulat blocul omului de afaceri Gheorghe Cheșcu.

Conform dezvăluirilor făcute de Reporter de Iași, clădirea cu cele 60 de apartamente a fost ridicată fără autorizație, fiind edificată în urmă cu trei ani printr-o certificare suspectă de fals semnată de fostul viceprimar Gabriel Harabagiu și edilul actual al Iașiului, Mihai Chirica.

DNA Iași confirmă perchezițiile într-un comunicat de presă

În urma obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, DNA a început perchezițiile în cinci locații, dintre care două sunt birouri ale unor instituții publice din municipiul Iași.

Mihai Chirica a declarat că procurorii DNA, însoțiți de jandarmi, au venit la sediul Primăriei pentru a ridica mai multe documente emise din 2012 de la diferite servicii ale municipalității.

„Conform procedurii, în calitatea mea de primar, am fost informat de această acţiune. În acest moment eu mă aflu la Bucureşti, împreună cu viceprimarul Daniel Juravle, unde am programate mai multe întâlniri la Guvern pentru proiectele oraşului. Nu vă pot da mai multe detalii şi sunt sigur că o comunicare oficială o veţi primi de la instituţiile de resort”, a declarat primarul Chirica, relatează stiripesurse.ro.

De asemenea, Marius Bodea, senator USR, a reacționat după ce procurorii DNA au descins în biroul primarului de la Iași. Acesta a declarat că „se adună dosarele penale în cazierul lui Chirica precum puricii pe animalele fără stăpân.”

„Chirica este astăzi, de departe, exponentul corupţiei în administraţia locală, simbolul mocirlei politice care a ştirbit bruma de credibilitate pe care o mai avea PNL”, a afirmat senatorul USR, Marius Bodea.

Reamintim că primarul Iașiului, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu la începutul anului 2021. El este acuzat că ar fi achiziționat, în urmă cu șapte ani, când avea funcția de vicepremier, patru mașini în leasing și a creat un prejudiciu de jumătate de milion de lei, relatează Digi24.

De asemenea, în decembrie anul trecut, edilul de la Iași a fost audiat într-un dosar instrumentat de DIICOT.

Mihai Chirica, audiat iarăși de procurori, în legătură cu un tun imobiliar

Articolul precedentAdrian Năstase, despre rolul României într-un posibil conflict Rusia – Ucraina: „Trebuie să ne gândim şi la interesele noastre”
Articolul următorCCR: revocarea Ancăi Dragu din funcția de președinte al Senatului, constituțională
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.