Sursa: Facebook

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirică, a fost audiat astăzi într-un dosar instrumentat de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Potrivit Radio Iași, acesta este suspect pentru abuz în serviciu și omisiunea sesizării organelor judiciare, astăzi fiind chemați la audieri și directorul Direcţiei Juridice, Cristina Oţeleanu, dar şi de şefa Serviciului Juridic din Primăria Iaşi, Mihaela Pintilie.

Dosarul are la bază mai multe sesizări conform cărora un patron din presa locală a solicitat autorizaţie de construire pentru o pensiune în zona Sărărie, însă în final lucrările au continuat până a fost înălţat un bloc de locuiţe. Prejudiciul estimat în cauză se ridică la 2 milioane de lei, mai scrie sursa citată.

Printre picături, edilul Iașiului a avut timp să se pozeze și să se posteze pe Facebook. Nu, nu lângă procurorii DIICOT, ci cu tot soiul de activități. Una dintre acestea, un moment festiv derulat împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, „pentru a evidenția activitatea Centrului Județean de Excelență (CEX) Iași în context pandemic, dar și pentru a marca cei 20 de ani de activitate neîntreruptă”.

În acest context, Chirica a ținut să scrie și că „viitorul este prieten cu Iașul! Împreună, putem schimba Iașul în bine! Aceasta este datoria noastră de onoare!”. Astăzi, ca și cu alte ocazii, cei care îi urmăresc activitatea din online și offline nu au ezitat să îl taxeze. „Cel mai primar descurcăreț. Între două audieri, hop și un festiv. Bine boss”, a comentat un ieșean.

Anul acesta a fost de altfel unul în care procurorii – ba cei anticorupție, ba cei de la DIICOT – nu l-au slăbit nicio clipă pe Chirica. În vară, au fost efectuate percheziții la Primăria Iași, precum și la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane, într-un dosar în care se anchetează fapte de corupție și asimilate celor de corupție, referitor la schimbul unor terenuri din centrul municipiului Iași.

Articolul precedentSorin Cîmpeanu dă libertate directorilor pentru a decide dacă se fac sau nu cursuri în 23 decembrie
Articolul următorCiucă renunță la un secretar general cu probleme de incompatibilitate