Actualizare– Alerta cu bombă de la Curtea de Apel București a fost declarată falsă.

Știrea inițială– Miercuri, 26 ianuarie, o persoană a anunțat la 112 că ar exista o bombă în incinta Curții de Apel București. Clădirea a fost evacuată, iar specialiștii pirotehnicieni au început verificările, precizează Poliția Capitalei.

De asemenea, oamenii legii au aplicat restricții de trafic în zona respectivă pentru a facilita intervenția. Nu este prima dată când Curtea de Apel București a fost evacuată.

Anul trecut, pe 7 iunie, în jurul prânzului, un apel anonim a anunțat că la Curta de Apel București este o bombă. La fața locului au fost mobilizați pirotehniști de la Poliția Română, pompieri ISU și ofițeri SRI. Programul ședințelor de judecată a fost amânat în perioada respectivă, iar persoanele au fost evacuate. În urma verificărilor făcute de oamenii legii, alarma s-a dovedit falsă.

Alertele cu bombă s-au înmulțit în ultima perioadă

Mai mult, pe 24 ianuarie, de Ziua Micii Uniri, pe sensul de ieșire din țară, lângă stația de taxare din Vama Giurgiu, o persoană a semnalat printr-un apel la 112 o valiză suspectă. La fața locului au intervenit echipele SRI, iar specialiștii au constatat că a fost vorba de o alarmă falsă.

De asemenea, pe 17 ianuarie, mai multe echipaje de poliție s-au deplasat pe strada 9 Mai din municipiul Sibiu, după un apel telefonic prin care s-a anunțat că există o bombă amplasată aproape de centrul orașului. IPJ Sibiu a solicitat intervenția SRI pentru efectuarea controlului pirotehnic. În urma verificărilor, amenințarea cu bombă s-a dovedit falsă.

Și în Timișoara, pe 12 ianuarie, sute de elevi ai Liceului Catolic au fost evacuați în urma unui apel prin care s-a anunțat că în clădire a fost plasată un dispozitiv exploziv. Circulația mijloacelor de transport în comun a fost oprită, iar echipa pirotehnică, împreună cu polițiști și pompieri au intervenit la fața locului.

În urma verificărilor, oamenii legii au stabilit că a fost vorba de o alarmă falsă. Alerta la liceu a fost declanșată de un adolescent de 15 ani, care a declarat că a vrut să facă „o glumă.”

La doar câteva ore distanță, o femeie a sunat și a anunțat că o bombă se află în incinta Iulius Mall. IPJ Timiș nu a evacuat centrul comercial, iar în urma verificărilor, amenințarea cu bombă a fost falsă.

Două alerte cu bombă în Timișoara. Sute de persoane au fost evacuate

Articolul precedentMinistrul Mediului a anunțat o acțiune de curățenie la nivel național
Articolul următorDNA caută procurori în mai multe județe
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.