Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Două persoane au fost reținute ieri în Maramureș, iar astăzi vor fi duse în instanță cu propunere de arestare preventivă, pentru trafic de influență și cumpărare de influență.

Ancheta este coordonată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș, în urma unei sesizări din oficiu a polițiștilor anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș, faptele datând din septembrie și având legătură cu eliberarea unui buletin de analiză toxicologică curat ca lacrima.

Suma vehiculată a fi fost folosită pentru cumpărarea influenței este de 3.000 de euro, pe care un bărbat i-a remis pentru ca fiului său să își rezolve problema dosarului penal pe alcoolemie.

După sesizarea din oficiu, anchetatorii au desfășurat patru percheziții domiciliare, ocazie cu care au fost identificate și ridicate bunuri și înscrisuri despre care există suspiciunea că au legătură cu săvârșirea infracțiunilor de corupție.

Au rezultat probe care fundamentează presupunea rezonabilă că, în cursul lunii septembrie 2021, unul dintre inculpați ar fi primit de la al doilea suma de 3.000 de euro, în schimbul facilitării obținerii și înscrierii în buletinul de analiză toxicologică, vizând pe fiul celui din urmă (depistat anterior de către un echipaj de poliție în timp ce conducea un autoturism pe un drum public, sub influența băuturilor alcoolice), eliberat de Serviciul Județean de Medicină Legală Maramureș, a unei valori inferioare a concentrației de alcool în sânge, astfel încât acesta să evite tragerea la răspundere penală pentru fapta comisă”, au transmis cei de la DGA.

Articolul precedentLa rectificarea bugetară vin bani mai mulți la Sănătate, Muncă și Finanțe
Articolul următorCioloş: “Membrii AUR, responsabili pentru oamenii care au murit din cauza minciunilor propagate”