Gabriela Firea

Așa cum era de așteptat după anunțarea rezultatelor la alegerile prezidențiale și înfrângerea suferită de PSD, social democrații încep să ceară „sânge”. Voalat, primarul Capitalei dă de înțeles că PSD trebuie să se reorganizeze. Gabriela Firea scrie momentan doar despre decizia de a-i face vicepreședinți cu drept de vot în Comitetul Executiv ai PSD pe liderii sindicatelor care au semnat pentru susținerea Vioricăi Dăncilă. Firea afirmă sus și tare că acceptarea unor personaje (printre care și „generalul” Gabriel Oprea) s-a făcut fără a exista un vot explicit din partea social democraților.

Pentru copiii acestei țări care merită mai mult de la politicieni, îmi voi asuma toate riscurile, consecințele și nu voi accepta compromisuri. Greșelile și compromisurile i-au determinat pe români să aleagă într-un număr atât de mare răul cel mai mic. Mă doare, dar îi înțeleg perfect!

Așa cum am rămas doar șase în picioare, din cei 25 de semnatari ai scrisorii prin care îi solicitam dlui Dragnea să se retragă de la conducerea PSD, pentru ca începuse să ne facă foarte mult rău – și în primul rând românilor – cu toate pedepsele pe care le-am primit fiecare în parte, așa și acum vreau să mă delimitez printre primii în mod public față de nesocotirea opiniei majorității covârșitoare a românilor și a colegilor din partid, prin impunerea intrării în CEX, fără votul explicit al nostru, a unor persoane, pe motiv că acum nu mai conduc partide ci… sindicate.

Resping ferm ideea că aș fi șstiut așa ceva, că aș fi fost de acord! Eram în primul rând la CEX, în campania electorală, când ni s-a cerut votul pentru colaborarea cu câteva sindicate. Propunere votată în unanimitate. Nu s-a citit numele președinților acelor sindicate – unele de care nu am auzit în viața mea – nu s-a precizat că devin automat vicepreședinți ai PSD și că au drept de vot în BPN și CEX, ca și cum ar fi fost votați în Congres de către delegații din toată țara.

Sunt dezamagită că începem analiza prăbușirii noastre cu un astfel de gest sfidător. Nu ne putem reforma și relua legătura cu simpatizanții noștri printr-o minciună. Aud că și alte persoane controversate se lipesc acum, în înghesuială și nebăgare de seamă, de noi. Probabil vor să ne îngroape definitiv! Mă delimitez categoric! Doamne, chiar vreți să ieșim pe ușa din dos a istoriei?”, scrie Firea pe Facebook.

Articolul precedentPrima zi de vot în diaspora. Până acum au votat peste 80.000 de persoane
Articolul următorClaudiu Manda după ce Doljul său a ieșit pe locul 8 în țară ca voturi pentru PSD: „PSD Dolj rămâne principala forță politică”