Diaspora a furat startul și la al doilea tur al alegerilor prezidențiale. În străinătate votul a început de dimineață, iar urnele se vor închide duminică seara, odată cu cele din țară. Diferențele privind perioada în care se poate vota sunt legate de fusurile orare le țărilor în care votează românii.

Până la această oră, în străinătate votaseră peste 80.000 de cetățeni, cei mai mulți pe liste suplimentare. Cifrele se modifică rapid, de la un minut la altul. În total, 81.457 de români au ales între cei doi candidați rămași în cursă. Dintre aceștia, 63.954 și-au exercitat dreptul constitutional pe liste suplimentare, iar restul de 17.503 pe listă corespondență. La aceste alegeri, românii aflați în străinătate au la dispoziție 835 secții de vot.

Articolul precedentViorica Dăncilă are ultimul cuvânt înainte de ziua alegerilor: „Să îl chemăm pe Klaus Iohannis la dezbatere în această seară, începând cu ora 20:00, la Palatul Parlamentului!”
Articolul următorPSD, înfrângere rușinoasă. Social democrații se reorganizează: „Chiar vreți să ieșim pe ușa din dos a istoriei?”, întreabă retoric Gabriela Firea