Violență minori (HotNews)

Un cuplu din București, soț și soție, au fost arestați și vor fi judecați pentru mai multe infracțiuni sexuale comise împotriva nepoatelor minore pe care le aveau în grijă.

Acuzațiile aduse de procurorii Judecătoriei de pe lângă Sectorul 4 București sunt de viol, corupere sexuală a minorilor şi agresiune sexuală, fapte comise în decursul anului trecut.

Cele două victime, arată procurorii, locuiau la acel moment în același imobil cu cuplul în cauză și, încă de la demararea urmăririi penale, date fiind gravitatea acuzațiilor, inculpaţii au fost arestați preventiv.

Ultima oară, măsura preventivă a fost analizată în urmă cu câteva zile, când Judecătoria Sectorului 4, acolo unde se judecă dosarul, a constatat „legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a arestării preventive dispusă față de inculpații Dumitrache Pompiliu Alexandru și Dumitrache Lucreția Elisa. Menține arestarea preventivă a inculpatului Dumitrache Pompiliu Alexandru (…), menține arestarea preventivă a inculpatului Dumitrache Lucreția Elisa. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare”.

Pe lângă măsura preventivă, cei doi au și sechestru pe un imobil pe care îl dețin, până la concurența sumei de 60.000 lei, dat fiind că cele două nepoate s-au constituit părţi civile, explicația fiind aceea că „măsura sechestrului fiind necesară și proporțională în vederea reparării pagubei produse prin infracțiune şi pentru garantarea executării cheltuielilor judiciare”.

În cursul anului 2022, în contextul convieţuirii persoanelor vătămate minore, în vârstă de 12, respectiv 13 ani la acel moment, în calitate de nepoate, cu cei doi inculpaţi, soţ – soţie, prin constrângere fizică și morală, pe fondul unui comportament violent fizic şi verbal constant, atât faţă de persoanele vătămate, cât şi faţă de ceilalţi membri ai familiei şi în condiţiile consumului de băuturi alcoolice, inculpaţii au întreţinut raporturi sexuale neconsimţite atât cu minorele, cât şi
în prezenţa acestora
”, se arată în rechizitoriu.

Articolul precedentCiolacu și-a propus ca viitorii europarlamentari PSD să provină din fiecare regiune a țării, „altfel pierde partidul”
Articolul următorUDMR, soluții prin vocea ex-ministrului Cseke Attila, pentru dezvoltarea țării