Sursa: Facebook

UDMR, rămas pe dinafară în actualul Guvern Ciolacu, critică și, totodată, propune soluții vizavi de măsurile care urmează a fi implementate la scară largă pentru reducerea deficitului bugetar.

Specialistul care „atacă” această temă este fostul ministru al Dezvoltării în Guvernul Ciucă, Cseke Attila, care avertizează că „măsurile prevăzute de Guvern vor avea consecințe mult mai grave despre care nu se vorbește deloc”.

Analiza în urma căreia UDMR a ajuns la aceste concluzii sunt parte a unui comunicat de presă, în care, de la început, se arată că „tema concertelor și a festivalurilor interzise, a pixurilor și a mobilierului de birou este o temă falsă”.

Mai mult, Cseke Attila, în prezent doar senator din partea UDMR, avertizează că „cetățenii vor simți consecințele acestor măsuri care vor încetini funcționarea primăriilor, și vor conduce la blocarea investițiilor publice și la blocarea dezvoltării României”.

Măsurile Guvernului vor îngreuna funcționarea instituțiilor publice și ale administrațiilor publice locale, ceea ce se va resimți atunci când cetățenii vor apela la aceste autorități pentru rezolvarea unor probleme. Ministerul de Finanțe ar centraliza, într-o manieră ce amintește de regimul comunist, și își extinde prerogativele peste autoritățile locale și peste celelalte ministere, în mod contrar principiilor democratice.(…)

UDMR propune Guvernului reducerea măsurilor la această prevedere unică, benefică, și sistarea încercărilor de a bloca autoritățile publice locale și dezvoltarea României”, arată Cseke Attila în comunicatul de presă.

Articolul precedentSoț și soție, arestați și judecați pentru viol, corupere sexuală a minorilor şi agresiune sexuală
Articolul următorCurtea de Apel București a decis: Ion Iliescu poate fi judecat în Dosarul Revoluției