Captură video BBC
Captură video BBC

Statul m-a ucis”- este unul dintre mesajele pe care locuitorii din Paris continuă să-l afișeze, în cadrul unor manifestații ample.

De când a fost descoperit cadavrul Lolei, un sondaj realizat de televiziunea franceză a constatat că aproape șase din 10 francezi consideră că persoanele care locuiesc în Franța fără acte ar trebui puse în detenție administrativă, transmite BBC.

Manifestații și proteste cu pancarte, în Franța: fata de 12 ani a fost ucisă, torturată și violată, în urmă cu 10 zile, de o persoană sosită ilegal din Algeria

La zece zile de la crimă, francezii continuă protestele după tragedia de proporții care a avut loc în Paris.

Uciderea fetei a dus la o dispută politică majoră pe tema imigranților din Franța, în momentul în care cadavrul acesteia a fost găsit într-o curte din afara blocului în care locuia.

Suspectul în acest act barbar nu ar fi trebuit să fie în țara noastră. Ce vă împiedică să opriți în cele din urmă această imigrație necontrolată, clandestină?”, a declarat, la acel moment, Marine Le Pen, condamnând politica de migrație sprijinită de guvern.

O algeriancă de 24 de ani, cunoscută sub numele de Dhabia B, a fost acuzată de violarea și uciderea Lolei. 

Viza era expirată, iar femeia a ignorat ordinul de a părăsi Franța, ordin primit încă de vara trecută.

”Tragedia este un fapt politic major”

În cursul săptămânii trecute, familia fetei ucise a cerut insistent ca oamenii ”să înceteze imediat să mai folosească numele și imaginea copilului în scopuri politice”, atât la adunările publice, cât și în spațiul online.

Dar, așa cum a scris un comentator politic în ziarul Le Figaro: ”Această tragedie este deja un fapt politic major”.

Articolul precedent25 Octombrie – Ziua Armatei României
Articolul următorTimp de două ore, WhatsApp nu a funcționat. Au fost afectați utilizatori din întreaga lume
Jurnalist full-time / Pesimist part-time