Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Observatorul Astronomic ”Amiral Vasile Urseanu” a precizat că astăzi, 25 octombrie, va avea loc o eclipsă parțială de Soare.

Acest fenomen astronomic va putea fi vizibil în fiecare oraș din ţară.

Observatorul Astronomic: ”Nu priviți Soarele fără un filtru de protecție, pentru că puteți orbi”

Pe 25 octombrie va avea loc o eclipsă parțială de Soare. Eclipsa se vede pe tot teritoriul României. Acoperirea Soarelui este de 33% în vestul țării și de 44% în estul României. Dacă vreți să o vedeți mai bine, trebuie să vă aflați în nord-estul țării. Evenimentul astronomic începe mai devreme în nord-vestul țării și mai târziu în sud-est, dar diferența față de București este de +/- 10 minute. Nu priviți Soarele fără un filtru de protecție, pentru că puteți orbi”, au transmis reprezentanții observatorului astronomic ”Amiral Vasile Urseanu”.

Termenul de eclipsă provine din greaca veche și înseamnă dispariție sau abandon

Eclipsa este un eveniment astronomic care are loc atunci când un corp ceresc trece prin fața altuia.

Termenul este folosit cel mai des pentru a descrie fie o eclipsă de Soare, când umbra Lunii se proiectează pe suprafața Pământului, fie o eclipsă de Lună, când Luna intră în conul de umbră al Pământului.

Termenul este folosit și pentru evenimente de același fel din afara sistemului Soare-Pământ-Lună. De exemplu, o planetă trecând prin umbra făcută de unul din sateliții proprii, un satelit trecând prin umbra făcută de planeta sa sau un satelit trecând prin umbra altui satelit.

Articolul precedentTimp de două ore, WhatsApp nu a funcționat. Au fost afectați utilizatori din întreaga lume
Articolul următorCiolacu insistă ca militarii să primească pensii speciale
Jurnalist full-time / Pesimist part-time