Foto: preluare Digi24

Conform Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), în ultimele 24 de ore s-au vaccinat aproape 130.000 de români. De asemenea, 93.000 au făcut prima doză, acesta fiind cel mai mare număr de persoane imunizate în 24 de ore de la debutul campaniei de vaccinare.

De la debutul pandemiei, din 27 decembrie 2020, și până acum s-au vaccinat peste 6,5 milioane de români. Mai exact, din 6.510.217 de persoane vaccinate, 5.974.134 au schema completă. Totodată, persoanele vaccinate cu doza a treia se aproapie de 800.000, iar în total au fost administrate 12 milioane de doze.

Președintele campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță, a precizat că ritmul alert al vaccinării din ultimele zile arată dorința românilor de a reveni la normalitate. Mai mult, el a precizat că ținta este să ajungă la 70 la sută până la sfârșitul anului.

Peste 300.000 de români vaccinați în ultimele zile. Peste 34 % din populația României a fost vaccinată

Valeriu Gheorghiță a spus ca acest obiectiv să fie atins e nevoie ca în fiecare zi să se vaccineze minim 80.000 de persoane. Vineri s-au vaccinat 86 de mii de români, un record de la debutul campaniei de vaccinare. În acest weekend s-a desfășurat un maraton al vaccinării, iar coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat că astfel de evenimente se vor organiza în fiecare weekend.

„Datoria noastră este să creştem progresiv capacitatea de vaccinare aşa încât în următoarele săptămâni să putem atinge rata de 70% persoane vaccinate din populaţia adultă. În acest moment, rata de acoperire vaccinală este de 40% la populaţia adultă, de peste 18 ani”, a precizat Valeriu Gheorghiță, relatează Digi24. Medicul a mai precizat că atingerea pragului de 70% ar însemna un impact mai mic în cazul celui de-al cincilea val al pandemiei.

Trebuie să înţelegem că la o rată de vaccinare de peste 70% la care se va adăuga şi numărul, şi procentul de persoane care au trecut prin boală, practic imunitatea colectivă, imunitatea de grup va fi mult mai mare”, a mai precizat Valeriu Gheorghiță.

Ministrul interimar al Sănătăţii propune o nouă abordare pentru campania de vaccinare

Articolul precedentCoca-Cola, cel mai mare poluator cu plastic din lume
Articolul următor2.500 de euro, mită pentru un polițist de frontieră pentru a scoate din țară un condamnat
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.