Un polițist de frontieră a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a fost prins în flagrant pe când primea mită de la o persoană căreia îi promisese că o va scoate din țară.

Persoana respectivă, care a și făcut denunțul care a dus la prinderea polițistului, își dorea să se facă nevăzută deoarece avea ceva probleme legale, respectiv este inculpat într-un dosar de omor. Și, cum polițistul respectiv îl mai ajutase în schimbul unei sume de bani și în trecut, a căzut de acord să îi achite 2.500 de euro.

Ceva totuși nu a mers cum au plănuit cei doi, pentru că cel care avea nevoie să iasă din România a mers la Direcția Generală Anticorupție Timiș și a povestit că polițistul din cadrul ITPF Timișoara – SPF Sânnicolau Mare – PTF Cenad, i-ar fi pretins 2.500 de euro pentru a-l scoate ilegal din țară, în condițiile în care denunțătorul se afla sub control judiciar pentru cercetări privind săvârșirea unei infracțiuni de tentativă de omor, fiind condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 13 ani.

Din ce arată procurorii, în luna mai 2019, același poliţist de frontieră i-a solicitat aceluiași martor denunţător 5.000 Euro pentru a-l scoate din ţară fără controlul ce urma să fie făcut în PTF Cenad, ceea ce s-a și întâmplat. În fapt, polițistul de frontieră a primit „doar” 2.500 de euro la acea dată și l-a dus pe martorul denunțător cu mașina personală până în localitatea Mako, în Ungaria, fără ca cei doi să fie verificaţi la PTF Cenad, în condițiile în care pe numele acestuia din urmă era un mandat european de arestare.

S-a reținut că inculpatul Z. M. D., poliţist de frontieră, a acceptat promisiunea de 2.500 euro de la martorul denunţător C. C., pentru a-l ajuta pe acesta să treacă ilegal în Ungaria, prin PTF Cenad, lăsând să se creadă că are influenţă asupra altor colegi din PTF Cenad, poliţistul de frontieră promiţând că îi va determina pe aceşti colegi să îndeplinească un act contrar îndatoririlor de serviciu, respectiv să-i faciliteze martorului denunţător ieşirea ilegală din ţară.

Ulterior, poliţistul de frontieră Z. M. D. a primit suma de 1.500 euro de la martorul denunţător C. C., pentru scopul mai sus arătat. În acest sens, poliţistul de frontieră a fost prins în flagrant cu suma de 1.500 euro, pe care a primit-o de la martorul denunţător C. C.. Agentul de poliţie de frontieră Z. M. D. are atribuţii de constatare şi de sancţionare a contravenţiilor. De menţionat că martorul denunţător C. C. avea aplicată măsura preventivă a controlului judiciar, având interdicţia de a părăsi teritoriul României”, au transmis procurorii.

Imediat după flagrantul organizat în localitatea de domiciliu a inculpatului, respectiv municipiul Lugoj, acesta a fost reținut, iar ulterior a fost dus în instanță cu propunere de arestare preventivă.

Admite propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin de arestare preventivă a inculpatului ZGĂVÂRDIA MIHAI DANIEL. ÎDispune arestarea preventivă a inculpatului: ZGĂVÂRDIA MIHAI DANIEL pe o durată de 30 zile, de la data de 22 octombrie 2021 până la data de 20 noiembrie 2021 inclusiv. (…) Respinge cererea de luare a unei măsuri preventive mai uşoare formulată de inculpatul Zgăvârdia Mihai Daniel, prin apărătorul său ales”, se arată în încheierea instanței.

Articolul precedentRomânia se vaccinează! Aproape 130.000 de români, vaccinați în 24 de ore
Articolul următorPreședintele Iohannis, chemat la raport