Dosarul „Colectiv” se detonează din nou. După ce au fost trimiși deja în judecată câțiva inculpați considerați vinovați pentru moartea celor zeci de tineri în incendiul izbucnit acum patru ani în club, procurorii îi vor ancheta și pe pompieri. Totul, după ce ieri a apărut pentru prima dată în spațiul public filmarea efectuată de unul dintre pompierii care făcea parte din echipajul sosit la fața locului. Din filmare se vede cum acțiunea de salvare este total dezorganizată, un haos generalizat.

Ieri, Parchetul General a solicitat oficial acea filmare, iar astăzi a urmat „bomba”: vor fi făcute cercetări pentru comiterea a patru infracțiuni. Cauza a fost trimisă la Parchetul Militar, pentru că cei anchetați sunt cadre ale ISU.

Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică au dispus disjungerea și declinarea competenței de soluționare a cauzei către Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, în vederea efectuării urmăririi penale în ceea ce privește infracțiunile de abuz în serviciu, neglijență în serviciu, ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. 

Faptele pentru care s-a dispus declinarea competenței de soluționare vizează modul de intervenție al primilor salvatori sosiți la fața locului  – pompieri din cadrul ISU București – Ilfov – în ceea ce privește acordarea primului ajutor victimelor în acțiunea de protecție, precum și aspecte  privind asistența medicală acordată victimelor”, a comunicat Parchetul General.

Articolul precedentRaed Arafat comentează pe Facebook noile imagini de la Colectiv
Articolul următorUn nou scandal marca Barna. Criticat pentru faptul că nu l-a recunoscut pe Emerich Jenei și a sărit să îi dea el un autograf, prezidențiabilul USR acuză că totul e fake news