Raed Arafat a revenit cu explicații pe o rețea de socializare în spune că el nu știa de existența acestui filmuleț și că nu este arătată toată intervenția autorităților.

„Eu am văzut foarte multe filmări făcute de mass-media, postate de oameni care au filmat cu telefoanele lor, dar nu mi s-a pus la dispoziție o filmare făcută de ISUBIF.  Am verificat, l-am sunat inclusiv de domnul general Pop. Era normal să le cer colegilor de la ISUBIF și de IGSU să iasă cu explicații, lucru care l-au și făcut. Nu am știut de acest film, nu am ascuns filmul și nu am dat dispoziție să fie ascuns filmul”, a declarat Raed Arafat într-un filmuleț de pe Facebook în care își prezintă punctul de vedere.

Raed Arafat mai afirmă că haosul în care se aflau salvatorii nu arată tot ce s-a petrecut acum patru ani la Colectiv.

„Acest film nu aduce aspecte noi asupra intervenției, el arată câteva secvențe din intervenție și aici se văd pompierii mai ales într-o anumită locație, când scoteau victimele și din păcate decedații de acolo. Nu arată per ansamblu toată intervenția. Sunt momentele în care nu toate echipajele sosiseră, nu existau destule tărgi”, precizează Arafat.

Intervenția ISU București-Ilfov de la incendiul din clubul Colectiv va fi investigată de Parchetul Militar.

Parchetul General a precizat într-un comunicat de presă referitor la cauza privind tragedia din 30 octombrie 2015 de la Clubul Colectiv, că procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică au dispus declinarea competenței de soluționare a cauzei către Parchetul Militar, în vederea urmăririi penale. Acuzațiile sunt de abuz în serviciu, neglijență în serviciu, ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Articolul precedentTragedia de la Colectiv: după patru ani, au apărut imagini ascunse care arată dezorganizarea „salvatorilor”. Parchetul le cere, expres
Articolul următorProcurorii militari încep ancheta în cazul „Colectiv”. Sunt vizați pompierii de la ISU București-Ilfov care au ajuns primii la locul incendiului din club