Eugen Teodorovici Foto: Facebook

Aproape surprinzător, grija fostului ministru al Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, nu este rezultatul alegerilor de duminică, ci ce ar putea fi făcut pentru înlăturarea guvernului, ca singură soluție pentru o viață bună. Teodorovici nu poate trece peste faptul că liberalii se scuză că nu au bani de măriri de pensii și salarii și încearcă să explice de ce este vorba doar despre o „MANIPULARE grosolană, marca PNL”.

De la „șeful statului” în jos, pe CANALELE de propagandă deja cunoscute și auto-devoalate, și mai nou, prin câte-un funcționăraș BNR care nu uită că a fost numit acolo politic, de PNL, se „propaghează” mesaje isterice care începând de marți, de când am votat în Parlament amendamentele la rectificarea bugetară cu majorarea punctului de pensie cu 40% și cu majorarea salariilor profesorilor, au devenit de-a dreptul #APOCALIPTICE! Desigur, nici dublarea alocațiilor copiilor nu este posibilă…, deși, când era în opoziție, Ludovic avea cu totul altă poziție…

Dacă PNL-iștii și „prietenii” din presa „independentă” direcționau doar un sfert din toată această energie a URII, sigur reușeau să găsească măcar câteva soluții de aplicare a măsurilor votate de Parlament! Dar pentru aceasta, era nevoie de ceva ce le lipsește guvernanților lui Iohannis – MINTE, pentru ei și RESPECT și LOIALITATE față de ROMÂNI‼

Cine poate înțelege ÎNCRÂNCENAREA cu care SE OPUN acestor MAJORĂRI DE PENSII și SALARII? Ce resorturi (externe, oare?) îi împing spre această atitudine #OSTILĂ față de proprii cetățeni? Cine și ce îi determină să lanseze aceste mesaje APOCALIPTICE, care, pe lângă că înspăimântă populația, destabilizează piața și implicit, conduc la scăderea credibilității în economia țării noastre, când ai jurat pe BIBLIE că vei apăra interesele României și ale românilor?

Parvenit la guvernare, fără legitimitatea unui vot popular, „guvernul meu” de #INCOMPETENȚI și #HARBANIȘTI înțelege să „conducă”, nu să administreze țara și nu vede surse de finanțare pentru a putea asigura creșterile de pensii și salarii votate de Parlament decât din împrumuturi externe, deci din creșteri de cheltuieli… Nu i-a trecut prin cap că se POT CREȘTE și VENITURILE care să asigure finanțarea acestor creșteri de pensii și salarii! Ca să nu mai vorbim de pensiile speciale pe care PNL chiar nu vrea să le elimine… (apropo, a trecut deja mai bine de un an de când am depus în Parlament proiectul de lege menit să soluționeze legal problema pensiilor speciale…). În plus, sunt foarte multe și mari CHELTUIELI INUTILE în aparatul de stat, care ar putea fi eliminate printr-o mai bună administrare a banului public.

Așadar, mă întreb: chiar trebuie să ținem românii săraci ca să meargă să muncească în țările dezvoltate ale UE? Chiar nu se poate culege #SPARANGHEL decât cu români? Mai ales că de la cel mai înalt nivel al conducerii țării ni se spune că nu este ”momentul prielnic” pentru aceste majorări, dar nu ni se spune și când va fi. Nu-mi imaginez cum ar fi fost dacă doar PNL ar fi guvernat în ultimii 30 de ani… nu s-ar fi găsit niciodată ”momentul prielnic”!? Concomitent, ”guvernul meu” ne împrumută cu peste 1.000 de Euro pe secundă, fără să știm sau să simțim unde și pe ce sunt cheltuiți acești bani!

Și în timp ce PNL-iștii le explică românilor cum NU SE POATE, zilele trecute, Polonia a aprobat creșterea salariului minim pe economie cu 8% începând cu anul 2021, adică, creșterea salariului minim de la echivalentul a 585 de Euro cât este în prezent, la 630 de Euro! Premierul polonez consideră această creștere salarială ca fiind ”o investiție în viitorul națiunii și un efort pentru creșterea prosperității”. Iar în acest timp, Orban ne repetă obsesiv-compulsiv că nicio altă țară din UE nu ia măsuri de creșteri de pensii și salarii în prezent… Altă #MINCIUNĂ SFRUNTATĂ și #MANIPULARE marca PNL!

Ce mă doare cel mai tare este că ratăm momentul relaxării temporare a limitărilor bugetare impuse de UE ca să facem ceva #BUN și #DURABIL pentru țara noastră și pentru români, având în guvernul Orban cel mai mare #DUȘMAN al României! Oare cine poate să mai nege faptul că numai guvernările #PSD au făcut posibile și creșteri de salarii și de pensii, și creștere economică, dar și condiții favorabile mediului de afaceri, toate acestea cu scăderea ponderii datoriei externe în PIB, iar când au guvernat cei din #PDL, reconvertiți acum în #PNL, nimic NU SE POATE! Nici creșteri salariale, nici creșteri ale pensiilor, nici sprijin efectiv pentru mediul de afaceri românesc! Doar împrumurile explodează și România devine tot mai îndatorată…

Există SOLUȚII pe chiar le-am oferit așa-zișilor guvernanți, dar trebuie aplicate URGENT, căci suntem în al 13-lea ceas! Însă REFUZUL actualei puteri de a dialoga NU ne oferă decât ultima soluție – să SCĂPĂM cât mai repede de acest guvern, de #APOCALIPSA economiei României”, este convins Teodorovici.

Articolul precedentUn million de euro, sifonați de Florea Daniel: afacerea “rechizitele”, la DNA
Articolul următorMarian Dumitru, șicanat în plină campanie electorală