Spital modular Covid Constanța

Primarul din Constanța, Vergil Chițac a anunțat că a fost făcut un pas foarte important pentru sănătatea constănțenilor, prin construirea unui spital modular Covid. De altfel, acesta se va transforma în unitate de rezervă pentru Spitalul de Boli Infecțioase după ce pandemia va trece. Investiția pentru spitalul modular va fi de aproximativ 2,9 milioane de euro, din fonduri europene, acesta urmând să fie dotat cu 42 de paturi și 137 de echipamente medicale.

„Sănătatea constănțenilor este prioritară pentru mine. Am făcut un pas important pentru construirea Spitalului modular COVID, ce la finalul pandemiei va funcționa ca unitate de rezervă pentru anestezie, terapie intensivă și urgență, mărind astfel capacitatea de servicii medicale a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța. Cererea de finanțare a fost declarată eligibilă, urmează evaluarea tehnico-economică pentru investiția de circa 2,9 milioane de euro ce se va materializa într-un spital desfășurat pe 1600 metri pătrați, va avea 42 de paturi și 137 echipamente și mobilier medical, amplasate într-o construcție modulară finisată și echipată cu instalații electrice, sanitare, termice, ventilare, aer condiționat și fluide medicale”, a transmis edilul Vergil Chițac pe pagina sa de Facebook.

Un prim pas pentru îmbunătățirea sistemului

Primarul Vergil Chițac a ținut să precizeze că este un prim pas important pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate din Constanța.

De asemenea, Constanța are nevoie și de o secție specială pentru marii arși. „Un compartiment, o secție cu câteva paturi pentru arși sunt binevenite și le putem organiza în condițiile actuale. Ele necesită o dotare foarte scumpă, e nevoie de condiții extreme de sterilitae, monitoare, dar cu sprijinul autorităților locale și a ministerului, cred că acest lucru, în perspectivă, este posibil”, a declarat Ioan Tofolean, managerului Spitalului Clinic Județean Constanța, pentru Dotto TV, în februarie 2021.

În cadrul SCJ Constanța nu există un loc unde să fie tratați pacienții cu arsuri, iar cazurile grave sunt trimise la alte spitale din țară sau din Capitală.  

Primar Constanța: „Avem nevoie de investiţii şi sprijin constant guvernamental

Articolul precedentUn nou atac marca Ponta: ”USR-iștii sunt proști și îngâmfați”
Articolul următorTimișoara. Pretinși vaccinați anti-Covid, internați în stare gravă la Spitalul Victor Babeș