Pri,marul Constanței, Vergil Chițac (captură video)

Primarul Vergil Chițac a declarat, luni, în cadrul conferinței de alegeri de la organizația județeană Contanța, că municipiul are nevoie de „investiții și sprijin constant guvernamental”, acesta făcând referire la faptul că orașul a fost lăsat în urmă în vremea fostelor guvernări, comparativ cu alte mari municipii. Mai mult, că ideea de „gratuitate”  este considerată ca fiind una asimilată administrației social-democrate.

„Municipalitatea Constanţa, comunitatea Constanţa are nevoie de sprijin guvernamental susţinut. Oraşul a rămas foarte mult în urmă, comparativ cu marile municipii, conceptul de gratuitate în Constanţa, din păcate, a intrat prea mult în mentalul colectiv, evident, stimulat vulgar şi de practici şi politici populiste ale vechii administraţii PSD-iste. Este nevoie de un efort de recuperare imens, dar şi intens. Avem nevoie de investiţii şi sprijin constant guvernamental”, a declarat primarul Vergil Chiţac.

Constanța și nevoile sale

Totodată, edilul a precizat că municipiul Constanţa are nevoie de un spital (în special o secție de mari arți, având în vedere pericolele ce se află în zona industrială, fie că ne referim la Portul Constanța sau platforma petromidia), de un stadion, dar și de schimbarea integrală a sistemului de termoficare.

Mai mult, Chiţac a reamintit că fără sprijin din partea guvernanților, orașul de la malul mării va rămâne izolat, iar costul politic se va simţi atât pe plan local, cât și la Bucureşti.

„Constanţa are nevoie de multe, multe sunt în sarcina noastră a administraţiei locale şi le vom face, pentru altele e nevoie de sprijin guvernamental. Fără acest sprijin Constanţa va rămâne izolată, iar costul politic se va simţi şi la Constanţa, dar şi la Bucureşti. Sunt mai mult decât convins că vom avea un sprijin guvernamental şi un sprijin personal din partea premierului Florin Cîţu. (…) Judeţul Constanţa va ieşi din blestemul veşnicei periferii doar dacă municipiul său vital va atrage investiţii şi se va dezvolta exponenţial”, a mai transmis primarul Constanţei.

PSD ar vrea un schimb de premier: Dan Barna sau Kelemen Hunor în locul lui Florin Cîțu

Articolul precedentRoșia Montană, încă o zi până la evaluarea UNESCO
Articolul următorPrețul gigacaloriei, majorat la Ploiești