Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Observatorul Prahovean a făcut publice notițele unui băiat de 13 ani, elev în cadrul Școlii Gimnaziale ”Ing. Gheorghe Pănculescu” din Vălenii de Munte.

Într-un articol publicat ieri, 24 iunie, jurnaliștii din Prahova au expus abuzurile la care băiatul este supus publicând, inclusiv poze cu înscrierile acestuia.

Copilul de 13 ani este victima mai multor acte de violență fizică, verbală și psihică

Potrivit sursei citate, notițele elevului au fost trimise de către părinții săi, pentru a mediatiza situația cu care băiatul se confruntă în școala unde învață.

De asemenea, jurnaliștii de la Observatorul Prahovean au încercat să contacteze cadrele didactice de la Școala Gimnazială ”Ing. Gheorghe Pănculescu” pentru a cere mai multe informații.

Cu toate acestea, li s-a comunicat faptul că până luni, 27 iunie 2022, directorul nu este la școală.

Notițele demonstrează faptul că băiatul este umilit, batjocorit, și chiar lovit, în mod repetitiv

  • “Când mă vede că stau în bancă și citesc liniștit o carte, el vine și îmi smulge cartea din mână și o aruncă prin clasă.”
  • “Când intru mereu în clasă îmi spune: «Iar ai venit, prostule?»”
  • “M-a bătut cu bocancii și spunea: «Miroase a nou, prostule.» Mă face mereu prost.”
  • “Îmi dă cu caietul în cap”.

Potrivit Organizației ”Salvați Copiii”, 3 din 10 copii sunt excluși din grupul de colegi. De asemenea, 3 din 10 copii sunt amenințați cu bătaia sau lovirea de către colegi, în timp ce un copil din 4 a fost umilit în fața colegilor.

Încă din 2019, ”Salvați Copiii România” a lansat campania Alege să te opui bullying-ului!, o campanie națională ce urmărește să conștientizeze, să genereze o schimbare de atitudine și astfel să prevină și să combată comportamentele de bullying între copii.

Articolul precedentRomânia se opune propunerii Uniunii Europene de interzicere a mașinilor pe bază de benzină și de diesel începând cu anul 2035
Articolul următorFostul Ministru al Educației cere dublarea salariilor profesorilor
Jurnalist full-time / Pesimist part-time