Protest la Guvern (Declic)

Vineri seară, de la ora 19,00, în fața Palatului Victoria, va avea loc un protest inedit organizat de Campania Declic, iar scopul acestuia îi vizează pe cei ajunși la guvernare, dar care nu își respectă propriul program, cel privind pensiile speciale. Chiar dacă la nivel declarativ aceștia spun că există inechități între sistemul de pensii speciale și sistemul public, mai ales din punct de vedere al aspectului contributivității, când ajuns să își dea votul, pare că dispare orice strop de moralitate.

„În acest moment, Guvernul Cîțu nu își respectă propriul program de guvernare, amânând la infinit tăierea pensiilor speciale. Cât timp unii speciali încasează lunar 75.000 de lei, 4.9 milioane de pensionari trăiesc cu 1.500 de lei, iar cea mai mică pensie din România este de 750 de lei. Nu putem să nu remarcăm ipocrizia Guvernului, care nu taie pensiile de lux, dar ne anunță că nu sunt bani pentru majorarea alocațiilor sau a pensiilor pentru cei care au contribuit zeci de ani la sistemul public de pensii”, a declarat Cătălina Hopârteanu, coordonatorul campaniei, citată de Știri pe surse.

La finalul iernii, după acțiunea cu schiorii care au coborât pârtia de la Poiana Brașov cu mesajul „Tăiați pensiile speciale, nu pădurile!”, cei de la Declic au vrut să pună bannere uriașe lângă Parlament și Guvern, cu același mesaj. Potrivit acestora, „nicio firmă de publicitate stradală nu a acceptat, de teamă că își vor pierde licența de funcționare. Evident că problema nu erau pădurile, ci specialii și pensiile lor”.

Cum nu au au reușit să cumpere publicitate pe autobuzele STB sau la metrou, din cauza mesajului, cei de la Declic au optat pentru varianta unei coregrafii inedite, ce se va putea vedea atât de pe clădirile din jurul Guvernului, cât și din avion.

Protest împotriva tinerilor pensionari și speciali

Printre cei mai tineri beneficiari de pensii speciale se află Irina Alexe, pensionată la numai 42 de ani (în 2016), care ocupă acum funcția de secretar de stat în MAI, dar și Fabian Gyula, care a declarat că pensionat anul trecut, la vârsta de 49 de ani, iar pensia sa de magistrat este de peste 10.000 de lei. Mai mult, acesta este propunerea UDMR pentru funcția de Avocat al Poporului, el primind deja aviz favorabil din partea Comisiei juridice a Camerei Deputaților, însă numirea sa pe funcție mai are de așteptat până CCR va da decizia cu privire la revocarea Renatei Weber.

Dan Barna insistă la PNL pentru votul împotriva pensiilor speciale

Articolul precedentÎmprumuturi pentru continuarea investițiilor la Consiliul Județean Buzău
Articolul următorPE a votat Raportul Matic ce prevede accesul la avort