Dan Barna insistă la PNL pentru votul împotriva pensiilor speciale

Acestea ar urma să intre în plată de la 1 ianuarie 2022

Co-președintele URS PLUS, Dan Barna a declarat, luni, la Parlament, că partidul său nu va permite intrarea în vigoare a legii cu privire la acordarea pensiilor speciale pentru primari, viceprimarii și șefii de Consilii Județene și vicepreședinți de CJ, potrivit Codului Administrativ.

„Vedem voturi cel puțin surprinzătoare în comisiile parlamentare. USR PLUS rămâne consecvent pe acest mesaj – îl voi transmite în această seară și la ședința coaliției – lupta cu pensiile speciale înseamnă destructurarea piesă cu piesă acestui sistem de beneficii și clientelisme foarte adânc înșurubate și înțepenite în legislația națională”, a declarat Dan Barna, după ședința conducerii URS PLUS.

Acesta a ținut să precizeze că deși legea nu a intrat în vigoare, potrivit unei Ordonanțe de Urgență emisă la finalul anului 2020, data de la care ar trebui pusă în aplicare a fost prorogată ppentru 1 ianuarie 2022,  este necesar ca acest lucru să nu se întâmple, motiv pentru care solicită liberalilor, dar și celor de la UDMR să voteze împotriva acestei legi.

„Tocmai de aceea, pentru că aceste pensii speciale nu au intrat încă în vigoare, trebuie să ne sigurăm că nici nu se va întâmpla lucrul acesta, pentru că vedem și avem experiența amară a legislaturii trecute, cât de greu sunt eliminate diverse categorii de pensii speciale în momentul în care acestea intră în legislația activă. Poziția noastră este aceea de a bloca și a nu permite intrarea în vigoare a acestei inițiative și solicităm colegilor de coaliție să susțină respingerea acestei legi care ar urma să intre în vigoare la anul”, a mai spus Barna.

De partea cealaltă, liderul PNL, Ludovic Orban a abținerea de la vot a formațiunii pe care o reprezintă tocmai prin faptul că legea a fost prorogată. Mai mult, acesta a ținut să precizeze că legea pensiilor va reglementa și acest subiect. „Ştiţi că există o activitate intensă la Ministerul Muncii. De asemenea, există o comisie la nivelul coaliţiei care pregăteşte, practic, reforma în domeniul pensiilor”, a declarat  Orban, vineri.

Orban: „La ora actuală nu se plătesc pensii speciale pentru primari”

Articolul precedentVandalism: Statuia lui Mihai Viteazul, pictată în culorile Ungariei
Articolul următorPSD va depune un proiect pentru creșterea alocațiilor