Liberalul Sighiartău sucește cuțitul în rănile coaliției și îl întreabă pe Gyula ce părere are despre pensiile speciale

Fabian Gyula, propunerea UDMR pentru a ocupa funcția de Avocat al Poporului, s-a pensionat la 49 ani și primește o pensie de 10.000 lei

Foto: preluare TimoOnline.ro

Secretarul general al liberalilor, Robert Sighiartău, sucește cuțitul în rana coaliției și îl întreabă pe Fabian Gyula, propunerea UDMR pentru a ocupa funcția de Avocat al Poporului, ce părere are despre pensiile speciale. Curiozitatea liberalului vine după ce Gyula s-a pensionat la vârsta de 49 ani, primind acum o pensie specială de 10.000 lei. La un moment dat, presa l-a întrebat pe acesta de ce s-a pensionat la o asemenea vârsta și dacă i se pare că vârsta de 49 ani este o vârstă potrivită pentru pensionare, întrebare la care Fabian Gyula a răspuns: „Raportat la presiunea la care eşti supus în magistratură, da”.

Robert Sighiartău: „Fabian Gyula, propunerea pentru funcția de Avocat al Poporului, are obligația morală de ne prezenta opinia sa asupra pensiilor speciale în contextul în care dorește votul majorității reformiste din Parlamentul României”

Potrivit unui comunicat de presă remis, Robert Sighiartău a mai spus că actuala majoritate parlamentară și-ar fi asumat, de fapt și de drept, în mod vocal și public, desființarea pensiilor speciale. Așadar, în acest context, parlamentarul se întreabă care este opinia probabil viitorului Avocat al Poporului, referitor la un subiect sensibil pentru întreaga Români. „Renate Weber, fostul Avocat al Poporului, a atacat la CCR impozitarea pensiilor speciale cu 85%. Prin acel gest, ea a demonstrat că nu este avocatul românilor, ci doar avocatul privilegiaților care au numit-o în funcție. Weber a susținut că impozitarea pensiilor speciale ar fi o discriminare, deși în realitate cei cu adevărat discriminați sunt milioanele de români din buzunarele cărora se iau bani pentru a se plăti aceste pensii imorale”, a mai spus Robert Sighiartău.

Cîțu anunță noi relaxări de la 1 iulie. Care sunt acestea

Articolul precedentCîțu anunță noi relaxări de la 1 iulie. Care sunt acestea
Articolul următorCiolacu, către Executiv: „Sunteți un Guvern și cinic, și mârșav cu viitorul României!”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.