Cîțu anunță noi relaxări de la 1 iulie. Care sunt acestea

Dincolo de relaxări, se va prelungi și starea de alertă, începând cu data de 12 iulie

Florin Cițu (captură video)

Cu foarte puțin timp în urmă, premierul Cîțu a anunțat noi relaxări ce se vor aplica în țara noastră după data de 1 iulie. Astfel, premierul adăugat că, de asemenea a fost prelungită starea de alertă începând cu 12 iulie. „E vorba de noi relaxări. Sunt mai multe. În spațiile închise sau deschise se pot organiza evenimente cu până 50% din spectatori. De asemenea, și evenimente culturale cu până în 2500 de spectatori. Ce  e peste trebuie să fie vaccinați”, a mai declarat acesta.

Florin Cîțu: „Vor avea acces mai multe persoane la evenimentele private: 150 de persoane in exterior si 150 la interior. Maxim 300 de persoane la spații de până în 2 metri

Cât despre ideea vicepremierului Dan Barna, de a scoate adresele din buletinele românilor, premierul Cîțu a declarat următoarele:„Sunt deschis, vreau să ascult argumentele și apoi vom lua o decizie. Nu știu exact care sunt argumentele pentru a elimina acestă informație de pe cartea de identitate din România”, a mai spus Florin Cîțu.

Întrebat despre situația finanțărilor pentru drumurile din România și despre evoluția reparațiilor sau construcțiile altora noi, Cîțu a răspund: „În primul rând toate investițiile care sunt în derulare merg mai departe și vom plăti facturile pentru cheltuiei eligibile. În ceea ce privește următoarele programe am anunțat că am scos din lista CNI acele programe care nu se pot finanțam nici pe fonduri europene nici altfel. Trebuie să mergem mai departe, România trebuie să aibă drumuri asfaltate. Vorbim de șapte milioane de lei, vom face drumuri cu prioritate în zonele unde există canalizare și apă”, a mai spus Cîțu, care, la un moment dat, a fost nevoit, în mod inevitabil, să vorbească inclusiv și despre relația cu partidele din coaliția de guvernare: „Eu merg la coaliție de fiecare dată când trebuie să discutăm. Este un guvern politic care și-a asumat reforma, Nu a fost o critică la adresa Parlamentului. Este o observație în care am arătat că ne mișcăm mai bine în Guvern, am vrea să fie la fel și la Parlament”, a spus Florin Cîțu.

Diana Șoșoacă are o fixație pentru Eminescu

Articolul precedentDiana Șoșoacă are o fixație pentru Eminescu
Articolul următorLiberalul Sighiartău sucește cuțitul în rănile coaliției și îl întreabă pe Gyula ce părere are despre pensiile speciale
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.