Barna, despre nevoile PNRR: „Sunt finanţări pe anumite trasee, cum este sistemul circulator la om cu venele şi cu arterele”

Comentariul zilei de astăzi vine de la vicepremierul USR PLUS, Dan Barna

Dan Barna (Foto: Facebook)

Vicepremierul Dan Barna s-a aflat, astăzi, într-o vizită în Sibiu, orașul său, unde s-a întâlnit cu reprezentanții din turism. Lor, Barna le-a spus că nu e rost de îngrijorare, de vreme ce PNRR ar urma să le acopere nevoile. Pe larg, vorbim despre 200 de milioane de euro, aferente PNRR, care ar urma să fie investite în turism.

Dan Barna promite că va schimba turismul românesc

Dan Barna a declarat că pandemia ar fi dus la o scădere de 50 % a sectorului, însă că acum premisele sunt foarte bune „Aici sunt două linii de perspectivă, ce se va întâmpla după pandemie şi eu mai degrabă votez pentru un elan din acela cum a fost şi în anii ’20 după război, pentru că pur şi simplu economia a explodat şi a mers bine o perioadă, la fel cred că şi după această pandemie există dorinţă de a ieşi, de a face turism şi acest lucru va reporni destul de repede sectorul acesta, care fiind cel mai afectat, evident porneşte şi cel mai de jos. Dar elanul, cel puţin cum arată cifrele la momentul acesta, pe primele luni, par să sugereze o revenire în forţă”, a spus vicepremierul Dan Barna, astăzi, aflat la Sibiu.

Citește și: Florin Iordache, despre „promisiunea” guvernului de majorare a alocațiilor. „Neconstituţională şi nelegală”

Vicepremierul Barna a dat, de asemenea, asigurări că există finanţări pe anumite trasee, „pe anumite circuite gândite, dacă pot să fac o comparaţie, cum este sistemul circulator la om cu vasele şi cu venele şi cu arterele, cam pe aceeaşi logică este şi gândirea de finanţare în PNRR a unor trasee, că vorbim de castre romane, de mănăstiri, de drumul vinului, astfel toţi operatorii de turism, cu diversele lor servicii, să se poată cumva cupla sau poziţiona pe investiţiile acestea liniare ale statului, asta e un alt element de strategie”, a mai spus Barna, adăugând că este perfect conștient că, cel puțin la nivel local, comunitățile știu mai bine care le sunt necesitățile.

Articolul precedentChiar și deputații pot citi un text, fără să-l înțeleagă, cu adevărat
Articolul următorFlorin Cîțu vrea să-i readucă acasă pe acei „fii rătăcitori” liberali, îndepărtați de Orban
Iulia KELT
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.