Florin Cîțu vrea să-i readucă acasă pe acei „fii rătăcitori” liberali, îndepărtați de Orban

Tensiuni în PNL: „Atunci când voi fi președintele PNL voi aduce înapoi oamenii care s-au îndepărtat de PNL”, a spus premierul

Foto: ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Asemenea colegilor de coaliție, și liberalii vor avea alegeri interne anul acesta, mai exact în toamnă. Florin Cîțu, actualul premier al Guvernului, este unul dintre candidați. El va candida împotriva fostului premier și actual președinte al PNL, Ludovic Orban, cel care de altfel a fost primul care și-a manifestat dorința continuării în fruntea partidului. Ulterior, Florin Cîțu a făcut același lucru, însă nu înainte de a se asigura că are parte de suficientă susținere din partea numelor „grele” din partid. Așadar, Cîțu se bucură, la ora actuală, de susținerea Ralucăi Turcan, a lui Sorin Cîmpeanu și a lui Rareș Bogdan, printre mulți alții. Emil Boc, primarul Municipiului Cluj, împreună cu președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, și-au manifestat, la rândul lor, susținerea.

Florin Cîțu ar vrea să readucă în PNL oamenii izgoniți de Ludovic Orban

Umblă vorba „prin târg” că actualul președinte al liberalilor, Ludovic Orban, nu ar fi tocmai cel mai popular om în partid și că, în timpul mandatului său, ar fi îndepărtat o serie de nume importante care ar fi ales, ulterior, ori alte partide, ori mediul privat, departe de viața politică oferită de doctrina liberală.

Așadar, în timpul unei conferințe de presă, premierul a spus că unul dintre obiectivele sale, ca posibil viitor președinte al PNL, este să-i readucă „acasă” pe fii rătăcitori liberali. „Atunci când voi fi președintele PNL voi aduce înapoi oamenii care s-au îndepărtat de PNL: Care muncesc în privat sau fac investiții, care plătesc impozite. Acei oameni vreau să îi aduc înapoi”, a declarat Florin Cîțu, astăzi.

La rândul lui, întrebat de ce ar fi un președinte de partid mai bun ca Florin Cîțu, Ludovic Orban a spus: „Mi-ar lua 24 de ore să vă povestesc”.

Tot Orban este cel care a spus: „Voi fi preşedintele PNL – trebuie să-şi repete de 20 de ori. Ca să îi convingi pe alţii, trebuie să fii tu convins… şi probabil el acum e în faza în care trebuie să se convingă pe sine ca să poată să-i convingă şi pe alţii”.

Citește și: Barna, despre nevoile PNRR: „Sunt finanţări pe anumite trasee, cum este sistemul circulator la om cu venele şi cu arterele”

Articolul precedentBarna, despre nevoile PNRR: „Sunt finanţări pe anumite trasee, cum este sistemul circulator la om cu venele şi cu arterele”
Articolul următorPeste 1.300 de români, păgubiți de o agenție de turism din Grecia. Ministerul Economiei promite să se implice
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.