Sursa foto: alba24.ro
Sursa foto: alba24.ro

Cu trenul sau cu autocarul, prima imagine pe care orașul Alba Iulia o oferă turistului este o clădire devenită, în timp, WC public.

Pe lângă miasme, aspectul dezolant și faptul că adăpostește oameni ai străzii, ruina a fost uitată de autorități, care refuză sau amână demolarea.

Situată între autogara STP și gara CFR, clădirea unde, pe vremuri, a funcționat bazarul, a ajuns un focar de infecție. Ruina aparține societății de transport în comun (STP), dar în trecut a avut mai mulți proprietari”, precizează alba24.ro.

Conform sursei citate, clădirea a fost, într-o primă etapă, magazin general. În timp, a devenit magazin chinezesc, resturant și bar. În momentul de față, singura utilitate pe care o mai are este aceea de adăpost și WC pentru oamenii străzii.

Sursa foto: alba24.ro

Clădirea este accesibilă oricui, devenind, în timp, un veritabil depozit de gunoaie. Mai mult, geamurile sunt sparte, iar cele câteva gratii reprezintă doar un decor, facilitând accesul oamenilor străzii care și-au adus și colecția personală, colecție formată, în mare parte, din haine, mizerie, obiecte stricate și piese de mobilier.

Clădire devenită WC public, adăpost pentru persoane certate cu legea și focar de infecție

În interiorul clădirii, mirosul este greu de suportat, din cauza faptului că, de-a lungul vremii, locația a devenit și WC public.

De asemenea, localnicii au declarat pentru alba24.ro că, după căderea nopții, pericolul să treci pe lângă clădire este unul ridicat. Mai multe persoane aleg, în mod constant, să se adăpostească în interiorul locației respective, consumând și băuturi alcolice. Astfel, oamenii devin violenți, transformându-se într-un pericol pentru locuitorii din zonă.

Sursa foto: alba24.ro

Deși multe proprietăți devenite ruine se află în proprietatea Primăriei, autoritățile rămân indiferente

Clădirea lăsată în paragină, uitată de autorități și devenită o ruină este situată între gara CFR și Autogara STP Alba Iulia și fostul Cinematograf Columna din centrul municipiului. Ambele s-au degradat de-a lungul anilor, nici autoritățile, nici proprietarii neavând un răspuns care ar putea schimba situația.

Cel puțin în ceea ce privește fostul Cinematograf Columna, deși a intrat în proprietarea Primăriei Alba Iulia, autoritățile locale par să nu fi făcut nici un demers pentru a începe demolarea ruinei, deși primarul Pleșa dădea asigurări că procesul de demolare va începe undeva în primăvara acestui an”, mai arată sursa citată.

Articolul precedentPiedone a continuat, și astăzi, să împartă apă în Sectorul 5! Cisternele au udat străzile sectorului, într-o zi cu adevărat caniculară în București
Articolul următorItalia gândește eco: vrea să interzică mașinile ce dețin motoare cu ardere internă
Jurnalist full-time / Pesimist part-time