Sentinţă surprinzătoare a Tribunalului Bucureşti în Dosarul Loteria II. Magistraţii au decis joi achitarea lui Gheorghe Copos, a Cameliei Voiculescu şi a celorlalţi 11 inculpaţi din dosarul în care sunt acuzaţi de manipularea pieţei de capital. Decizia nu este însă definitivă.
Magistratul Georgiana Iorguţă, care a preluat din ianuarie dosarul Loteria II, a dat joi sentinţa în cauza judecată încă din 2008. Ameninţarea puşcăriei rămâne de actualitate. Hotărârea de achitare poate fi contestată de procurorii anticorupţie la Curtea de Apel Bucureşti, care va da o decizie definitivă în acest dosar.
În Dosarul Loteria II, procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată, în 29 decembrie 2008, pe Gheorghe Copos, fostul patron al clubului Rapid, Camelia Voiculescu, fiica mogulului Dan Voiculescu, aflat după gratii, şi Sorin Pantiş, fot ministru al Comunicaţiilor, alături de alte zece persoane, pentru manipularea pieţei de capital.
Gheorghe Copos este acuzat de procurori, în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Ana Electronic SA Bucureşti şi de acţionar majoritar al SC Ana Grup SA Bucureşti, de spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la participaţie improprie la fals intelectual, de folosirea de informaţii privilegiate pentru dobândirea, pe cont propriu sau pe contul unei terţe persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informaţii se referă, de dezvăluirea acestora, de recomandarea către alte persoane de a dobândi sau înstrăina instrumentele financiare la care se referă acele informaţii şi, respectiv, de manipulare a pieţei de capital.
Camelia Voiculescu este acuzată de folosirea unor informaţii privilegiate pentru dobândirea pe cont propriu sau pe contul unei terţe persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informaţii se referă şi, respectiv, efectuarea, împreună cu alte persoane, în mod concertat, de operaţiuni de manipulare a pieţei de capital.
Fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş este acuzat, în calitate de reprezentant al societăţii Grivco SA Bucureşti, deţinută de Dan Voiculescu „Felix Motanul” de folosirea de informaţii privilegiate pentru dobândirea pe cont propriu sau pe contul unei terţe persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informaţii se referă, de faptul că a dezvăluit aceste informaţii şi de recomandarea făcută altor persoane de a dobândi sau înstrăina instrumentele financiare la care se referă acele informaţii şi, respectiv, efectuarea, împreună cu alte persoane, în mod concertat, de operaţiuni de manipulare a pieţei de capital.

Articolul precedentProcurorii DNA i-au interzis lui Ghiţă să ia legătura cu Ponta.
Articolul următorDNA cere redeschiderea urmăririi penale pentru Ecaterina Andronescu