Abramburica nu mai scapă de dosare penale. Procurorii DNA le-au solicitat judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție să confirme redeschiderea urmăririi penale într-un dosar în care sunt vizați Alexandru Athanasiu și Ecaterina Andronescu, pentru abuz în serviciu și achiziții publice făcute în timpul mandatelor de ministru al Educației.
Potrivit site-ului ÎCCJ, cererea DNA a fost depusă pe 22 iunie, are ca obiect „confirmare redeschidere urmărire penală (art.335. alin.4 NCPP)”, iar următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 27 august.
Surse judiciare au declarat pentru Agerpres că faptele din acest dosar sunt similiare cu cele reținute în dosarul „Microsoft”, în care Alexandru Athanasiu și Ecaterina Andronescu au fost deja puși sub acuzare. Ancheta în acest dosar a fost închisă în urmă cu câțiva ani, însă, între timp, au apărut noi date, susţin anchetatorii.
În dosarul Microsoft, Alexandru Athanasiu, fost ministru al Educației în perioada 2003-2005, a fost pus sub acuzare în septembrie 2014, pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani. Faptele sale au avut drept consecință prejudicierea bugetului de stat ca urmare a achiziției de servicii și produse la prețuri peste valoarea de piață: licențe cu circa 30-40% mai scumpe, calculatoare și produse software la prețuri cu până la 50% mai mari decât cele pentru aceleași produse sau produse similare de pe piață.
La rândul ei, Ecaterina Andronescu este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani, după ce, în perioada 2001 — 2009, ar fi pretins și primit de la firma Siveco și firmele colaboratoare foloase necuvenite constând în sume de bani sau calculatoare, în scopul de a le asigura derularea unor proiecte cu Ministerul Educației.

Articolul precedentCamelia Voiculescu şi George Copos au fost achitaţi
Articolul următorAndrei Chiliman şi Vlad Moisescu scapă de puşcărie şi rămân sub control judiciar