Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, va fi cercetat în continuare în libertate sub control judiciar, a decis definitiv joi Înalta Curte de Casație și Justiție.
Aceeași decizie a fost luată și în cazul lui Vlad Moisescu (fost trezorier al PNL), Ioana Costescu (consilier personal al primarului) și Ion Brad (consilier local), puși sub acuzare în același dosar.
Curtea Supremă a respins joi contestația DNA, după ce un alt complet nu a fost de acord pe 20 iunie cu propunerea procurorilor de arestare preventivă a primarului Andrei Chiliman, acesta fiind pus sub control judiciar pentru 60 de zile.
Potrivit DNA, începând cu anul 2004, după alegerile locale, la inițiativa lui Vlad Moisescu, a fost constituit un grup infracțional organizat, din care mai făceau parte Andrei Chiliman, Ioana Costescu și Ion Brad, care a avut drept scop comiterea unor fapte de corupție care să genereze obținerea unor comisioane cuprinse între 10% și 15% din valoarea lucrărilor atribuite pe criterii clientelare unor firme.

Articolul precedentDNA cere redeschiderea urmăririi penale pentru Ecaterina Andronescu
Articolul următorNoi probleme pentru Nicolae Dumitru NIRO.