De-abia a scăpat de arestul preventiv, că omul de afaceri Nicolae Dumitru „Niro” are noi probleme cu legea. Inspectorii Antifraudă din cadrul ANAF, însoțiți de procurori ai DIICOT au descins vineri dimineață la complexul comercial Dragonul Roșu din Capitală.
Potrivit unor surse citate de HotNews, este vizat sectorul textilelor într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciul estimat la peste 30 milioane de euro. Compania Dragonul Roșu SA a derulat în 2014 afaceri de 61,7 milioane de lei, obținând un profit net de 23,6 milioane de lei (32% marjă profitului) cu doar opt angajați. Culmea eficienţei în afaceri!
Complexul Dragonul Roșu, care găzduiește peste 5.500 de magazine are un istoric bogat în controale și amenzi, dar evaziunea a continuat de fiecare dată, indiferent de sancţiunile aplicate de oamenii legii.
Nu mai devreme de aprilie 2015, inspectorii ANAF au aplicat amenzi în valoare de 1,287 milioane de lei, în urmă unui control la Dragonul Roșu 3, confiscând bunuri și bani în valoare totală de 255.447 de lei, dintre care 200.000 de lei în numerar și bunuri în valoare de 55.447 de lei.
Compania Dragonul Roșu SA, membră a Niro Group (deţinut de Nicolae Dumitru), a fost înființată în anul 2003. Este format din Dragonul Roșu 1, Dragonul Roșu Megashop (clădirea etalon a zonei), Dragonul Roşu 3,(specializat pe încălţăminte), Lumea Copiilor (complex comercial dedicat copiilor), Dragonul Roşu 5 şi Dragonul Roşu 6 (două pavilioane noi, reconstruite în urma incendiului din vara anului 2010), Dragonul Roşu 7, Dragonul Roşu 8 şi Dragonul Roşu 9 – Casa Design (dedicat articolelor pentru casă).

Articolul precedentAndrei Chiliman şi Vlad Moisescu scapă de puşcărie şi rămân sub control judiciar
Articolul următorRAJA SA Constanţa s-a aliniat la startul etapei a doua a raliului fondurilor europene