Sursă foto: Facebook
Sursă foto: Facebook

Procurorii DNA extind urmărirea penală împotriva mogulului de la România TV Sebastian Ghiţă, pentru noi fapte de corupţie comise de când acesta este parlamentar, dar şi înaintea mandatului. Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, Ghiță este acuzat de noi fapte de corupţie săvărşite înainte de 2012, dată la care a fost ales deputat într-un colegiu din judeţul Prahova, dar şi în perioada mandatului. 

UPDATE Ghiţă nu mai are voie să vorbească cu Ponta. Mogulul e consemnat la Ploieşti

Sebastian Ghiță are interdicție să-și mai exercite funcția de parlamentar ţi nici nu are voie să ia legătura cu premierul Victor Ponta. Totodată, procurorii DNA i-au impus mogulului interdicţia de a părăsi Ploieştiul. Totodată, în sediul DNA Ploiești se află și soacra fostului trezorier al PNL Vlad Moisescu, cercetat într-o cauză penală conexată la dosarul lui Iulian Herțanu.

Sebastian Ghiţă era aşteptat miercuri dimineaţă la DNA Ploieşti, unde au fost citate, de asemenea, mai multe persoane apropiate acestuia.
Procurorii DNA Ploieşti vor extinde sechestrul asigurător asupra averii lui Sebastian Ghiţă, în condiţiile în care pe o parte din bunurile acestuia a fost deja pus sechestru în dosarul în care este urmărit penal pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat, alături de Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, de preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosmn, dar şi de alţi inculpaţi cu putere de decizie în judeţul Prahova.
Pe 16 iunie, Ghiţă a mers la DNA Ploieşti, unde procurorii au prelungit cu 60 de zile măsura controlului judiciar pe numele său, în dosarul lui Iulian Herţanu. Tot atunci, la DNA Ploieşti au venit şi Mircea Cosma, şi fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma, procurorii prelungind măsura controlului judiciar şi în cazul lor.
Mircea Cosma, Vlad Cosma şi Sebastian Ghiţă se află sub control judiciar de peste 120 de zile în dosarul în care DNA Ploieşti anchetează modul de derulare a contractului din fonduri europene pentru extinderea lucrărilor de canalizare din oraşul Comarnic. Pe 18 februarie, Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost arestat preventiv, alături de omul de afaceri Vladimir Ciorbă, în dosarul vizând fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, executate de firma sa, Grossman Engineering Group. Pe 23 aprilie, Iulian Herţanu a fost plasat în arest la domicliu, în urma unei decizii a instanţei supreme.

Articolul precedentDarius Vâlcov al treilea dosar penal, pentru trafic de influenţă.
Articolul următorCamelia Voiculescu şi George Copos au fost achitaţi