Sorin Grindeanu (captură video)

Peste 617 milioane de euro vor fi alocate în următorii 7 ani, pentru reducerea cu 50% a numărului de decese și de răniri grave cauzate de accidentele rutiere. Anunțul a fost făcut de către ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a declarat că a fost aprobată, miercuri, în ședința de Guvern, Strategia Naţională Pentru Siguranţă Rutieră (2022-2030).

Într-o postare pe pagina de Facebook, Sorin Grindeanu a prezentat proiectele majore care fac parte din Strategia Națională pentru Siguranță Rutieră precum și sumele alocate fiecăruia.

Cea mai mare sumă, de 447,5 milioane de euro, va fi folosită pentru separarea căilor de trafic auto și pietonal prin denivelarea acestora.

„617 milioane de euro vor fi alocate pentru siguranța rutieră în următorii 7 ani! Am aprobat, în ședința de Guvern, Strategia Naţională Pentru Siguranţă Rutieră (2022-2030), jalon din PNRR îndeplinit cu o lună mai devreme față de termenul asumat. Prin această Strategie, dorim să reducem cu 50% numărul de decese și de răniri grave cauzate de accidentele rutiere. Finanțarea Finanțarea măsurilor va fi asigurată prin PNRR și POT și se va ridica la o valoare totală de 617,6 milioane de euro. Suma prin PNRR este de 219 milioane euro”, scrie Sorin Grindeanu. Proiectele majore incluse în Strategia Națională pentru Siguranță Rutieră sunt separarea căilor de trafic auto și pietonal prin denivelarea acestora (447,5 milioane de euro), semnalizare, marcaje și amenajări rutiere ( 50,45 milioane de euro), iluminat pe timp de noapte și dispoztive luminoase și reflectorizante ( 10,2 milioane de euro).

De asemenea, vor fi luate măsuri pentru utilizarea drumurilor în condiții de siguranță, inclusiv prin reducerea limitelor de viteză în anumite zone sau pe anumite drumuri, în funcţie de datele privind accidentele, analiza riscurilor şi de cele mai bune practici de la nivelul Uniuni Europene, precum și revizuirea normelor de circulaţie, inclusiv asigurarea priorităţii pentru utilizatorii vulnerabili. Vor fi realizate inspecţii şi verificări sporite în materie de siguranţă rutieră și se vor face campanii de informare și conștientizare destinate publicului general.

Europa caută soluții pentru continuarea importurilor de cereale din Ucraina

Articolul precedentȘefii Primăriei și ai CSM Ploiești continuă să ”îl țină în brațe” pe adjunctul Rădulescu, cel care își plătește datoriile personale din banii instituției! 
Articolul următorCristi Dănileț, exclus pentru a doua oară din magistratură