Turcan dezminte zvonurile referitoare la presupusa creștere a vârstei de pensionare

După ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, a insinuat politic, într-o postare pe Facebook, că ministerul Muncii ar intenționa să crească vârsta de pensionare, Raluca Turcan a reacționat, dezmințind acuzațiile și catalogându-le drept „zvonuri” sau „minciuni”

Foto: Facebook Raluca Turcan

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a oferit, în cursul zilei, lămuriri în legătură cu zvourile potrivit cărora ministerul pe care îl conduce ar avea intenția de a mări vârsta de pensionare. Astfel, ministrul Muncii a ținut să sublinieze că nu există nicio discuție pe tema măririi vârstei de pensionare, ci mai degrabă s-ar fi vorbit despre opțiunea de a rămâne în câmpul muncii cât mai mult timp.

Raluca Turcan: „Nu s-a discutat creșterea vârstei de pensionare

PNL a stabilit data congresului: 25 septembrie

„Discutăm constant despre opțiunea pentru a rămâne în viața activă, ceea ce este total diferit”, a spus Raluca Turcan, citată de Digi24, adăugând că, în urma consultării cifrelor ar fi constatat că peste 100.000 de persoane cu vârste de peste 65 ani ar prefera să rămână în câmpul muncii, astfel că se crează posibilitatea legală pentru ca oricine își dorește să poată face acest lucru. Mai mult, ministrul a adăugat inclusiv faptul că românii vor trebui să aleagă între pensie și salariu.

„În privința stagiului de cotizare e absurd să spui sau cineva să iasă în spațiul public să vehiculeze creșterea stagiului minim de cotizare de 15 ani în condițiile în care acum stagiul de cotizare maxim e de 35 de ani”, a mai spus Raluca Turcan.

De unde a început totul

Totul a pornit de la o declarație politică a liderului PSD, Marcel Ciolacu, cel care a sugerat că actualul Guvern ar intenționa mărirea vârstei de pensionare, printre multe alte măsuri nepopuliste. „Deși nimeni nu le-a cerut-o, Guvernul Cîțu a transmis la Bruxelles că intenționează să nu mai aplice legea care prevede mărirea pensiilor, că va desființa pensia anticipată, că va mări vârsta de pensionare, dar și vechimea în muncă necesară pensionării”, a scris Ciolacu, pe Facebook. Liderul social democraților nu a adus, însă și dovezile necesare pentru a-și certifica declarațiile.

Articolul precedentPNL a stabilit data congresului: 25 septembrie
Articolul următorCiolacu trece la amenințări din cauza PNRR-ului
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.