După îndelungi eschivări și comentarii controversate, Costel Alexe pare să vrea să-și spele rușinea. De vrut, vrem cu toții multe, însă de la vorbe la fapte, am învățat de-a lungul timpului că e cale lungă. Declarații de presă poate să facă oricine, ministru al Mediului sau nu, însă punerea declarațiilor de presă în practică s-a dovedit de multe ori a fi o chestiune ce ține de utopie.

Astfel, aflat la Antena 3, Costel Alexe a declarat că are de gând să dea „milităria jos din pod” și să trateze subiectul tăierii pădurilor cu ceva mai mult interes. De fapt, cică respectiva inițiativă legislativă ar fi depusă încă din februarie și s-ar referi la pedepsirea tuturor celor ce fură lemn. Greu de stabilit însă cine fură legal și cine fură fără acte.

„Am depus în luna februarie şi este pe circuitul legislativ, o iniţiativă legislativă prin care orice transport ilegal sau tăiere ilegală nu mai este considerată contravenţie în România, vreau să fie infracţiune şi toţi care taie sau transportă ilegal să-i vedem cu toţii cu cătuşe pe mâini şi să plătească”, a afirmat Costel Alexe, vineri seară, la Antena 3.

Costel Alexe: „Suntem în discuţii cu cei de la Parchetul General, cu cei de la Ministerul Justiţiei

„Suntem în discuţii cu cei de la Parchetul General, cu cei de la Ministerul Justiţiei, astfel încât să înăsprim legile din România şi toţi cei care greşesc să plătească cu vârf şi îndesat pentru fiecare crimă pe care o fac cu pădurile României”, a mai spus Alexe.

Astfel, rămâne întrebarea…

Dacă furtul de lemn va fi aspru pedepsit, conform spuselor lui Costel Alexe, ce ne facem cu „furtul” legal de lemn? Da, acela cu acte în regulă, cel care chelește munții României de ani buni! Ce ne facem cu tirurile pline ochi cu lemn care ne părăsesc țara?

Articolul precedentGeorge Scripcaru scapă basma curată în dosarul „Termoficarea” – deocamdată
Articolul următorUnii sezonieri români, abandonați pe stradă de către angajatori
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.