George Scripcaru este primar al Municipiului Brașov de prin 2004. De-atunci a avut timp să facă de toate. Să fie primar, să fie reales primar și, în plus față de asta, să devină inculpat într-un dosar cu iz penal. Apoi în mai multe dosare, pentru c-așa-i la noi. Odată ce începi cu unul, începe să-ți placă!

Dosarul „Temoficarea”, care-l făcea celebru la nivel național pe primarul George Scripcaru, a început în anul 2016 și s-a derulat în 48 de termene, până în februarie anul acesta. Sentința a venit, ce-i drept, după un timp, mai exact în data 24 aprilie a anului curent, după aproximativ nouă amânări ale instanței. De menționat că decizia nu e definitivă, așa că primarul George Scripcaru poate deschide o sticlă de șampanie oricând, însă numai dacă e genul ăla de șampanie al cărui dop îl și poți pune înapoi.

De altfel, se pare că în rândul achitaților zilei de astăzi se numără toți cei ce au fost acuzați în dosarul „Termoficarea”, printre ei numărându-se cei șapte angajați ai primăriei Brașov, însă și cei patru adminstratori de firme.

În cazul în care nu știați, acesta ar fi al treilea proces în care primarul Brașovului scapă basma curată, un alt dosar celebru care l-a implicat fiind „Skoda”.

Judecătorii au decis iertarea lui George Scripcaru pentru toate acuzațiile din dosarul „Termoficarea”, după cum urmează: abuz în serviciu, luare de mită și instigare la tentativă la abuz în serviciu.

Articolul precedentPrimăria Sectorului 2 are o afinitate pentru Belmar Prod
Articolul următorCostel Alexe încearcă să-și spele rușinea. Prea târziu!
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.