carmen dan inregistrata

Ministrul de Interne, Carmen Dan, se plânge că a fost înregistrată miercuri, în cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, atunci când a discutat cu angajaţii pentru a le afla nemulţumirile.

 „Astăzi a fost pur şi simplu o întâlnire de lucru, o discuţie cu oamenii care lucrează în DGA, atât cei cu funcţii de conducere, cât şi cei cu funcţii de conducere. (…) Eu sunt la fel de uimită că o şedinţă ajunge să fie înregistrată. Sunt foarte interesată să aflu cine sunt. În primă instanţă, nu am crezut o astfel de poveste. A ajuns la mine informaţia după şedinţa de Guvern. A fost o discuţie în care am vrut din gura lor să aflu de ce au fost atât de deranjaţi. Am vrut să fac toate precizările privind poziţia pe care am avut-o în cadrul ministerului. Nu m-am poziţionat în sensul desfiinţării acestei direcţii, ci în sensul eficientizării. (…) Voi face toate verificările necesare (să afle cine a înregistrat-o, n.r.)”, a declarat Carmen Dan la RomâniaTV.

Ministrul a mai spus că nu înţelege reacţia şefului Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), Cătălin Ioniţă. „Nu l-a pus nimeni inspector general al Poliţiei Române cu forţa. Asta înţeleg că este principala mea vină. Nu ştiu ce se întâmplă în mintea domnului Ioniţă. Nici nu am vrut să îi dau răspunsul. Am încercat doar să-mi explic ce a generat situaţia, punctând că eu nu duc războaie personale în afara instituţiei cu persoane. (…) Am încercat să înţeleg de ce colegii din DGA i-au cerut directorului general să iasă cu o scrisoare deschisă. Acolo a fost începutul. Cu 2 zile înainte, într-o discuţie avută cu directorul DGA, eram asigurată că sunt un om extraordinar şi că am toată aprecierea şi respectul dânsului. Nu ştiu ce s-a întâmplat, dar nu am reuşit azi (miercuri,n.r) să mă edific. Nimeni de la DGA nu mi-au dat de înţeles că au solicitat directorului acest lucru, dimpotrivă, că au cerut scrisoarea din presă”, a mai spus Carmen Dan. Şeful DGA, Cătălin Ioniţă, a transmis zilele trecute o scrisoare deschisă în care a acuzat faptul că schimbările pe care vrea să le facă ministrul Carmen Dan în DGA îl vizează de fapt pe el. El descrie şi momentul din 2018, când s-a aflat între Carmen Dan şi Mihai Tudose, spunând că a refuzat numirea la Poliţie.

Articolul precedentFostul președinte al AEP este în vizorul DNA. Daniel Barbu, implicat în dosarul trezorierului PSD
Articolul următorProcurorul Ionel Corbu şi-a depus dosarul pentru şefia Parchetului General. A anchetat violențele din 10 august