Procurorul militar Ionel Corbu, cel care a instrumentat dosarul privind mitingul din 10 august 2018, şi-a depus candidatura pentru funcţia de procuror general.

Surse din cadrul Ministerului Justiţiei au precizat pentru Mediafax că Ionel Corbu, prim procuror al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, şi-a depus candidatura pentru funcţia de şef al Parchetului General. Ionel Corbu s-a ocupat de dosarul privind mitingul din 10 august. Aceasta este a doua candidatură depusă la sediul Ministerului Justiţiei.

Procurorul Gabriela Scutea, respinsă Tudorel Toader la interviul de selecţie pentru funcţia de procuror general, şi-a depus, miercuri, o nouă candidatură. Vineri este ultima zi în care se pot depune dosarele.

Tudorel Toader a anunţat pe 10 aprilie reluarea procedurii de selecţie a viitorului procuror general, după ce, a spus el, niciunul dintre cei patru candidaţi nu a îndeplinit condiţiile necesare pentru a conduce Ministerul Public. La runda anterioară de interviuri pentru şefia Parchetului General au participat: procurorul general Augustin Lazăr, care-şi încheie pe 27 aprilie mandatul de procuror general şi iese la pensie, procurorul DIICOT Marian Drilea, fostul şef al DIICOT Daniel Horodniceanu şi fosta adjunctă a Laurei Codruţa Kovesi, procurorul Gabriela Scutea. În perioada 12 aprilie – 8 mai se va face selecţia procurorilor iar candidaţii pot depune cereri de înscriere până pe 25 aprilie la direcţia de resurse umane din cadrul ministerului., anunţă Ministerul Justiţiei pe site-ul său. Lista candidaţilor care îndeplinesc condiţiile de participare la interviu se va afişa pe 2 mai pe pagina de internet a ministerului iar în perioada 6-7 mai, cei admişi vor susţine un interviu cu ministrul Justiţiei, alături de care se vor afla cei doi secretari de stat.

Articolul precedentCarmen Dan se plânge că a fost înregistrată la întâlnirea cu angajații DGA
Articolul următorAna Birchall a ajuns la Ministerul Justiției