Reconfigurare traseu pentru coaliția de guvernare, după ce s-a retras persoana independentă pe care PSD&PNL își doreau să o aibă prima pe lista la europarlamentare – Ramona Chiriac.

Acum, din nou oficial, primul pe listă este brăileanul Mihai Tudose, europarlamentar și vicepreședinte PSD.

Liderii coaliţiei la putere au stabilit astăzi lista finală de candidaţi comuni pentru Parlamentul European, Mihai Tudose explicând că este vorba despre un algoritm, nu despre un nume sau altul. Din ce a declarat europarlamentarul la Antena 3, citat de DC News, așa „s-a agreat”:

Nu este vorba despre persoana mea sau a domnului Rareș Bogdan. Ăsta a fost algoritmul. PSD-ul deschide lista, colegii de la PSD m-au desemnat pe mine, deci implicit eu deschid lista. (…)

În primii 10, raportul va fi de 6 la 4 în favoarea Partidului Social Democrat. În primii 17, raportul va fi de 10 la 7 în favoarea PSD-ului”, cu explicația că, evident, PSD&PNL vizează „cât mai multe locuri posibile”.

Conform celor „agreate”, locul doi pe listă este al unui alt europarlamentar – prim-vicepreședintele PNL Rareş Bogdan, apoi Gabriela Firea, Dan Motreanu, Claudiu Manda, Adina Vălean, Victor Negrescu, Daniel Buda, Vasile Dîncu, Maria Grapini, Siegfried Mureşan, Dragoş Benea, Mircea Hava, Gheorghe Cîrciu, Gheorghe Falcă, Virgil Popescu, Dan Nica, Alexandru Muraru.

Articolul precedentUn viceprimar din Bihor și mai mulți inspectori de trafic rutier din Bihor, Maramureș și Cluj, judecați pentru fapte de corupție
Articolul următorStudentul care i-a amenințat pe polițiștii ieșeni cu bătaia, apoi le-a oferit bani, trimis în judecată