De la primele ore ale dimineții, pe bulevardul Unirii, Sectorul 3, supranumit „Sectorul Verde”, praful ce se ridică de pe urma tăierii pavajului le oferă locuitorilor din zonă un început de primăvară cu totul special.
Edilul Negoiță afirma, în urmă cu ceva timp, că adevărata problemă a sectorului este reprezentată de pulberea de praf, oferind, de asemenea, o definiție a „spațiului verde” din Sector.
„Spaţiul verde nu înseamnă pământ, dimpotrivă, acolo unde nu este vegetaţie pământul este cât se poate de „negativ”, în sensul în care atunci când plouă se face noroi şi când nu plouă se face praf”, a declarat Negoiță, potrivit Agerpres.
Veșnicele șantiere au devenit un simbol al Sectorului 3, ce își poate schimba denumirea în „Sectorul Prafului” sub conducerea edilului.
Dilemă: Unde sunt panseluțele?
„Trebuie să facem treabă în aceşti ani”- declara Negoiță, nespecificând scopul și durata proiectelor de transformarea la față a Sectorului. Între timp, edilul, fiind preocupat cu postarea videoclipurilor în care apar mai multe betoane decât spațiu verde nu observă un lucru esențial: Sectorul este blocat.
Proiectele bat pasul pe loc, iar cu fiecare zi ce trece, acel praf toxic ce se ridică în aer oferă acelui „verde” o aură aparte, poate unică în tot Bucureștiul și în România. Dar să nu ne grăbim să judecăm. Potrivit proverbului latin Verba volant, scripta manent- Vorbele zboară, scrisul rămâne, administrația Primăriei Sectorului 3 pune în aplicare acest lucru: „verde pe hârtie, praf și pietre în gospodărie.”
Cu toate acestea, Sectorul 3 este într-o continuă schimbare: de la construcții ilegale și până la aerul irespirabil, edilul mizează pe o singură carte: „verdele” apare odată cu primăvara. Să sperăm că nu va fi luat prin surprindere, dar oricum cetățenii o să fie informați în legătură cu acest lucru printr-o postare pe pagina de Facebook a primarului.