Sursa: Facebook

Ministerul Tineretului și Sportului are de ieri doi noi secretari de stat, așa cum au fost împărțite funcțiile la negocierile coaliției de guvernare. Numirile erau așteptate și anunțate de mai bine de o lună, iar ieri foștii secretari de stat la Ministerul Tineretului și Sportului au plecat pentru a le face loc lui Csongor Oltean și Adrian Ștefan Cîrstea.

Patru decizii a semnat premierul Florin Cîțu în acest sens, ulterior actele fiind publicate în Monitorul Oficial. Astfel, Andra Mihaela Costache și Dragoș Florin Coman au fost eliberați din funcție, în locul acestora fiind numiți noii secretari de stat care îl vor seconda pe ministrul Carol Eduard Novak.

Csongor Oltean este, ca și ministrul Tineretului și Sportului, sportiv de performanță. Fost campion al Ungariei la aruncarea suliței, este membru UDMR și președinte al Asociației Tinerilor Maghiari. Noul secretar de stat are 32 de ani și este economist de profesie. În timpul negocierilor dintre PNL, USR PLUS și UDMR, numele acestuia fusese vehiculat pentru a conduce ministerul în care tocmai ce a intrat oficial ca secretar de stat.

În ceea ce îl privește pe Adrian Ștefan Cîrstea, noul secretar de stat este susținut de USR PLUS, formațiune din partea căreia a și candidat la Camera Deputaților pentru județul Argeș. În vârstă de 44 de ani, Cîrstea este prezentat ca antreprenor, iar în 2020 a fost candidatul USR pentru Consiliul Judeţean Argeş, unde nu a obținut decât voturile necesare pentru un mandat de consilier județean.


Articolul precedentJandarmii spun că polițiștii care protestau azi au încălcat „zona delimitată”
Articolul următorCîțu și Barna nu s-au pus de acord cine va schimba miniștrii neperformanți