Sursa Foto: Federatia Publisind

Sancțiuni, legitimări și spirite încinse azi, la protestul sindicaliștilor din poliție organizat în fața sediului Administraţiei Prezidenţiale. Polițiștii sunt nemulțumiți de îngheţările salariilor şi a sporurilor, precum și de neindexarea pensiilor cu valoarea inflaţiei, iar azi s-a dat o „luptă” între protestatari și jandarmii care asigurau perimetrul.

Sindicaliștii din Poliție au acuzat că jandarmii „au primit ordin să îi bruscheze, amendeze sau gazeze”, iar la un moment dat protestatarii au aruncat cu fumigene, ceea ce a dus la degenerarea situației.

Un guvern disperat care nu vrea reformă. Vrea doar liniște ca să taie. Și pentru asta e nevoie de pumn în gură. Jandarmi contra polițiști. Jandarmi contra polițiști de penitenciare. Români contra români. Asta este guvernarea Cîțu. Amenințări, presiuni, tăieri. Nu vor rezista! Le promitem. Noi și ceilalți bugetari care muncim și avem salarii sub limita decenței”, se arăta azi pe pagina de facebook a SNPP Poliția Penitenciară.

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei, au fost aplicate organizatorilor patru sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 10.000 de lei, însă sancțiunile au legătură cu încălcarea protocolului încheiat pentru organizarea protestului.

Conform prevederilor protocolul încheiat, protestul de astăzi era autorizat să se desfăşoare în perimetrul Statuii Leul. Pe timpul protestului, participanţii au părăsit zona delimitată şi au manifestat în zona pietonală de lângă intrarea în Palatul Cotroceni. Conform prevederilor Legii nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice (republicată), constituie contravenţie ‘nerespectarea orelor de desfăşurare, traseelor de deplasare sau locului şi perimetrului destinat adunării publice”, precizează Biroul de presă al Jandarmeriei.

Jandarmii au identificat și patru persoane care au folosit fumigene, atât în perimetrul destinat adunărilor publice, cât şi în afara acestuia, urmând a fi sesizate organele în drept pentru a fi efectuate cercetări privind folosirea fără drept a articolelor pirotehnice. O altă măsură luată azi de jandarmi a fost legitimarea a şapte persoane şi verificarea a trei autoturisme.

Articolul precedentPiedone vs. Nicușor: nemulțumirea se transformă în război
Articolul următorUSR PLUS și UDMR și-au împărțit secretarii de stat în Ministerul Sportului